El Barça ha trobat el millor substitut possible per a Ousmane Dembélé a la pedrera, ja que ha estat Lamine Yamal qui ha assumit la responsabilitat de liderar les jugades ofensives. Encara que Xavi Hernández ha tardat més de l'esperat a donar-li la titularitat i convertir-lo en indispensable, finalment l'hispanomarroquí ha estat capaç d'erigir-se com la nova estrella de l'equip. I molta gent assegura que pot convertir-se en el nou Leo Messi.

Encara que la por que es repeteixi un nou cas Bojan Krkic o Anssumane Fati provoca que en el Camp Nou vulguin anar a poc a poc amb la joia de tan sols 16 anys. No volen carregar-li de pressió excessiva, i el protegeixen dels focus. Però a La Masía hi ha dos joves talents que també tenen un potencial increïble, i que Deco creu que poden arribar al primer equip aviat. El primer és Dani Rodríguez, que, per qualitats, és molt semblant a 'El Mosquit'.

Dani Rodríguez xutant durant un partit del Barça en la Youth League / Foto: FC Barcelona
Dani Rodríguez/ Foto: FC Barcelona

Destaca per la seva increïble agilitat i velocitat, així com l'increïble control de pilota que té amb ambdues cames, que li permet jugar a qualsevol de les dues bandes, i ser totalment impredictible, com l'estrella del Paris Saint-Germain. Va néixer l'any 2005, i encara no ha entrat en cap convocatòria del tècnic egarenc, però sí que ha tingut minuts amb el filial a Primera RFEF, i Rafa Márquez parla meravelles d'ell sempre que li pregunten.

Ja ha entrenat amb els professionals, i Xavi segur que el té en consideració. Més jove encara és Sama Nomoko, que també és constantment comparat amb Dembélé, i estan convençuts que pot tenir un impacte similar al de Lamine. Ocupa la mateixa demarcació, i des que va arribar a les categories inferiors, sent només un nen procedent del Cornellá, ha estat considerat com un dels noms a seguir.

Sama Nomoko

Té 15 anys, i en el Barça l'han assenyalat com un interessant projecte de futur... però encara no té contracte professional, i aquest estiu rebrà moltes ofertes de l'estranger.

Juan Hernández, un jugador diferent

D'un perfil completament diferent és Juan Hernández, que pot actuar com a extrem o fals '9,' però on més còmode es troba és com mitja punta. És increïblement hàbil i té una capacitat increïble per superar rivals en espais reduïts.

Qui serà el primer en rebre la trucada de Xavi per debutar amb el primer equip del Barça?