Raphinha no va generar massa expectació amb la seva arribada al Barça. Encara que no es podia discutir el seu talent i el brillant rendiment que va oferir al Leeds United, la gran majoria de gent considerava que va ser una inversió massa elevada, a més d'innecessària. I raons per pensar això no faltaven, veient que alhora van anunciar la renovació d'Ousmane Dembélé. Però Joan Laporta tenia un acord amb el brasiler, i no va voler trair-lo.

Així que va pagar els més de 50 milions d'euros que van ser necessaris per poder firmar a l'ex de Sporting de Portugal, Vitòria de Guimarães o Stade Rennais. I si algú tenia dubtes sobre el seu talent i la seva habilitat tècnica, ràpidament es va encarregar de demostrar que pot ser una de les peces clau en el sistema de Xavi Hernández. Perquè en la pretemporada ha deixat mostres de la seva immensa qualitat, i ha provocat que la grada s'il·lusioni amb ell.

Perquè el consideren com el successor de Ronaldinho o de Neymar Júnior, un futbolista que sigui capaç d'aixecar la gent del seu seient per aplaudir-lo, gràcies a les seves jugades de fantasia. Les seves primeres setmanes en el Camp Nou no han pogut ser més positives, i ara mateix és considerat com a titular indiscutible. També ha tingut una bona acollida al vestuari, encara que hi ha un company que no està tan satisfet amb la seva contractació.

No pot ser cap altre que Ferrán Torres, que creuava els dits i resava perquè acabessin descartant Raphinha. No obstant això, es va haver de portar una gran decepció després de veure com Laporta el presentava com tot un galàctic. Sap que ell serà el principal perjudicat, doncs passarà a tenir un paper totalment secundari, i haurà d'assumir una pèrdua de protagonisme brutal. Això és just el que no volia, doncs esperava seguir sent un fix.

Ferran Torres Barca EuropaPress
Ferran Torres/ EuropaPress

Lamentablement, no és un dret que s'hagi guanyat sobre el terreny de joc, ja que va demostrar un nivell massa irregular en els seus sis primers mesos de tornada a La Liga Santander.

Si Ferrán no marxa del Barça és perquè ningú no el vol

Molts ja van qüestionar el cost de Ferrán, però Mateu Alemany no ho va dubtar a l'hora d'obeir les ordres de Xavi, i desemborsar uns 55 'quilos', més 10 en variables, al Manchester City. Potser la pressió d'haver estat tan car és el que ha provocat que Torres no ofereixi la seva millor versió.

En el Barça ara tenen un problema, ja que no poden permetre's tenir a un crac tan car a la banqueta.

Però tot fa indicar que es quedarà, ja que no hi ha ofertes per ell.