Fins fa poc, no hi havia dubtes a l'hora d'assenyalar al jugador del Barça que més ofertes tenia sobre la taula. Un privilegi del qual podia presumir Anssumane Fati, a qui no li van faltar propostes, i que va poder haver marxat a pràcticament qualsevol equip d'Europa. I és que no van ser pocs els conjunts que es van mostrar disposats a pagar els 100 milions d'euros que figuraven en la seva clàusula de rescissió, que el convertien en pràcticament una 'ganga'.

Entre els interessats hi havia el Manchester United, el Bayern de Munic, el Liverpool, el Chelsea, el Manchester City, el Paris Saint-Germain i fins i tot el Reial Madrid. Però Joan Laporta no va tenir cap dubte que era indispensable assegurar-se la seva continuïtat. I més, després de perdre Leo Messi, així que va acabar renovant el seu contracte, i elevant el seu preu de sortida. L'internacional espanyol, per la seva part, també creia que el millor era seguir en el Camp Nou, i per això va renovar el seu contracte.

Ansu Fati entrenament Barca / Foto: FC Barcelona
Ansu Fati/ Foto: FC Barcelona

Agraïa la confiança que van mostrar en ell des que només era un nen, quan va debutar amb 16 anys, i sobre tot el suport que li van donar mentre estava lesionat, quan va passar pel pitjor moment de la seva carrera. També va ser un gest bonic que li donessin la responsabilitat d'heretar el dorsal '10' que va deixar lliure el set vegades guanyador de la Pilota d'Or. El missatge era molt clar: havia de ser la nova estrella del club, i assumir la responsabilitat de liderar l'equip.

Per desgràcia, això no ha estat així. Les lesions han continuat perseguint 'Ansu', i no li han donat treva. Encara que sempre que torna als terrenys de joc ho fa per la porta gran, i demostra la seva increïble facilitat per veure porteria, això no és suficient. No poden dependre d'un crac que pràcticament mai no està disponible, i per això han incorporat a Robert Lewandowski, que està cridat a ser la referència ofensiva i el líder del Barça.

Però no només això, sinó que també han portat Raphinha, que amenaça seriosament les opcions de Fati de ser titular. Xavi Hernández té un beneït problema per confeccionar l'alineació.

És possible la sortida d'Ansu del Barça?

Arribats a aquest punt, caldrà veure quin n'és el rol que li n'atorguen a Ansu. El que està clar és que l'extrem de només 19 anys vol jugar i tenir continuïtat, ja que és el que necessita per desplegar tot el seu potencial. I si en el Barça no s'ho garanteixen... fins i tot pot plantejar-se la seva sortida.

Encara que això semblava impensable, el cert és que Laporta hauria de considerar les propostes que arribin per Fati, que poden ser astronòmiques. D'aquesta manera, recaptarien molts diners, la qual cosa serviria per solucionar els seus problemes econòmics.

I tampoc no seria una baixa gaire dolorosa, veient les múltiples opcions que té Xavi per a la parcel·la ofensiva.