Neymar Jr ha arribat més d'una hora i mitja més tard de l'inici del judici que se celebra a l'Audiència de Barcelona. El futbolista brasiler del PSG, que és un dels acusats del cas Neymar 2, el de DIS, ha declarat aquest dimarts sobre el seu fitxatge pel Barça ara fa gairebé una dècada. Un traspàs polèmic, però que Neymar ha volgut resoldre amb una curta intervenció, explicant que el seu somni era jugar al Barça i que tot el tema dels contractes els portava el seu pare.

Neymar volia jugar al Barça

Neymar Jr ha tingut una fugaç intervenció com a acusat a l'Audiència de Barcelona. Set minuts de preguntes i respostes en el qual només s'ha centrat a respondre el seu advocat i el fiscal. Primer de tot, ha donat les gràcies  al tribunal per haver-lo deixat marxar en la primera jornada del judici, i després ha fet una declaració bàsica i sense sorpreses.

Quan ha estat preguntat pel seu contracte, si havia format part de la negociació i quina mena de participació va tenir, s'ha limitat a contestar: "El meu pare ho portava tot". Una clara manera de llançar pilotes fora, però també sent una resposta esperada. El fiscal Luís Garcia Cantón n'ha tingut prou i no li ha exigit més en l'interrogatori.

neymar judici interior sala tsjc Bernat Aguilar
Neymar Jr declarant a l'Audiència de Barcelona / Foto: Bernat Aguilar

El fiscal també li ha preguntat sobre ofertes d'altres clubs, a banda de la del Barça, la que finalment va acceptar. "Hi havia rumors, però el meu somni era jugar al Barça", ha confessat. I Neymar també ha reconegut que a banda del club blaugrana, tenia l'oferta del Reial Madrid, i ha afegit: "No recordo altres clubs".  El futbolista s'ha acabat reafirmant abans d'acabar la seva breu intervenció: "A l'últim moment tenia el Barça i el Reial Madrid, però el meu cor era del Barça".

Neymar pare exculpa el fill i la dona

Després, el pare del jugador, Neymar da Silva Santos, ha declarat com a investigat de la suposada corrupció en el traspàs del seu fill al Barça i ha assegurat que Neymar Jr volia anar al Barça de “ben petit”. El fiscal Luís García Cantón ha preguntat al pare perquè el Barça i l’empresa familiar N&N van acordar que el club li pagaria 36 milions el 2011 i el 2013 va apujar el preu a 42 milions d’euros. “Les coses van canviar”, ha afirmat el pare, que ha afegit que sempre busca les millors condicions per al seu fill.  

El pare ha exculpat el fill i la seva dona, Nadine Gonçalves da Silva Santos, que té la meitat de la societat familiar, i ha assegurat que la dona té un “càrrec representatiu” i que de les negociacions sobre el futbolista s’encarregava ell mateix. En el torn de l'interrogatori de Nadine Gonçalves, el fiscal només li ha fet una pregunta: "Ha tingut alguna intervenció en les negociacions dels contractes de Neymar?". La mare de Neymar ha contestat "no" i la seva defensa no li ha exigit cap aclariment. Inicialment, el fiscal demana per a Neymar i per al pare dos anys de presó pel delicte de corrupció en els negocis, i un any de presó per a la mare.

pare neymar judici tsjc Bernat Aguilar
El pare de Neymar Jr declarant a l'Audiència de Barcelona / Foto: Bernat Aguilar

El magistrat Del Amo i el seu propi xou

A banda de les intervencions dels Neymar, el president del tribunal, el magistrat José Manuel del Amo, també ha estat protagonista abans de l'interrogatori de Neymar Jr. El jutge s'ha volgut justificar per haver deixat marxar Neymar, el seu pare i la seva mare en la jornada d'aquest passat dilluns. I ha centrat el seu discurs amb la figura del futbolista, mentre intentava desmentir que fos un tracte de favor.

"Se'l va deixar marxar no perquè sigui un jugador de l'elit mundial ni de la selecció del Brasil, sinó perquè ahir estàvem en qüestions prèvies, especialment àrides per al senyor Neymar i per als acusats", ha començat argumentant el magistrat. "En segon lloc, havia tingut un viatge", ha seguit dient el jutge Del Amo. I ha acabat dient que "es tracta de fer un tracte digne a les persones... Si es queden amb l'anècdota del gol... La realitat és la que és", ha dit mentre apuntava directament a la premsa per destacar les seves declaracions fora de to en la primera jornada.

I després de repetir i tornar a repetir que "no hi ha hagut cap tracte de favor" cap al futbolista brasiler, ha tornat a fer una declaració bastant fora de lloc: "Neymar guanya en un dia el que els 32 acusats d'un altre causa, a qui també vam dispensar, guanyen en un any. De tracte de favor, cap". I aquestes justificacions de crítiques les ha volgut tancar amb un altre símil futbolístic: "No estem en una grada i no li estem fent l'onada. Se l'està tractant igual que qualsevol altre acusat".

Neymar i els seus pares han marxat de la vista després de declarar, i el judici continua amb la declaració de testimonis. Un d'ells ha estat Florentino Pérez, president del Real Madrid.