La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha demanat portar a judici el jugador del Futbol Club Barcelona Neymar Da Silva, i al seu pare, per un delicte de corrupció entre particulars en relació amb una presumpta estafa al fons brasiler que gestionava els seus drets federatius (DIS).

Segons les informacions de la Cadena SER, el Fiscal José Perales ha sol·licitat al jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata que dicti ordre de processament per a ambdós en la causa en la qual s'investiga la querella del fons DIS, que tenia un 40% dels drets federatius de Neymar i es considera estafat per no haver cobrat els diners que li corresponien.

El Ministeri Fiscal d'Espanya li atribueix al futbolista i al seu pare un delicte recollit als articles 286 bis i 288 del Codi Penal, que comporten penes de presó que van dels sis mesos als dos anys, amb sancions econòmiques considerables.

Segons ha pogut saber El Nacional, la Fiscalia ja ha redactat l'escrit d'instrucció del 'cas Neymar' i ara serà el jutge el que haurà de decidir si el futbolista prestarà, altra vegada, declaració.

El passat mes de febrer, el jutge de la Mata va prendre declaració al jugador Neymar da Silva, als seus pares i propietaris de l'empresa N&N -Neymar Da Silva Santos i Nadine Gonçalves Da Silva-, al president del Barcelona, Josep Maria Bartomeu i el seu antecessor en el càrrec, Sandro Rosell, per delictes d'estafa en relació amb el fitxatge del brasiler pel club blaugrana.

DIS manté que li corresponia un 40 % dels diners que va pagar el Barcelona al club brasiler Santos pels drets federatius del jugador quan el va fitxar. Segons la Fiscalia, el Barça va simular una sèrie de contractes per pagar-li menys al fons brasiler.

Tanmateix, sostenen que el fons d'inversió només va percebre aquest percentatge dels 17,1 milions que el club blaugrana va establir com a traspàs pel jugador, quan el fitxatge li va costar, segons es desprèn de les investigacions de l'Audiència Nacional en una altra causa, un total de 83,3 milions. 

Cas diferent al de Leo Messi

Leo Messi va haver de declarar a l'Audiència de Barcelona el passat 2 de juny per culpa d'un judici on se l'acusa de defraudar a Hisenda, juntament amb el seu pare Jorge Messi, 4,1 milions d'euros corresponents a l'IRPF dels anys 2007, 2008 i 2009.

La Fiscalia demana que s'arxivi el cas contra Messi mentre que sol·licita 18 mesos de presó pel seu pare ja que el considera inductor del delicte. El futbolista argentí va haver de seure al banc dels acusats perquè l'Advocacia de l'Estat considera que estava al corrent dels plans del seu pare, a qui acusen d'idear un entramat de societats a l'estranger per dur a terme l'estafa.