Última jornada és sinònim d'emoció, tensió i nervis fins el final. I més si parlem de futbol i de 1a RFEF (antiga 2a B). Els equips catalans del Grup 1, a banda de la UE Costa Brava, ja descendida i el Barça B, que ja no tenia opcions de Play Off, s'ho jugaven tot en el darrer partit de la temporada. El Nàstic de Tarragona i el Sabadell depenien d'ells mateixos per jugar el Play Off d'ascens, mentre el Cornellà havia de guanyar i esperar resultats per no perdre la categoria.

El Nàstic i el Sabadell, cara i creu

El Nàstic de Tarragona ha aconseguit l'objectiu sumant tres punts vitals a Alcoi (0-1). Els alacantins no s'hi jugaven res, però en cap cas han posat les coses fàcils. Pablo Fernández, amb un precís cop de cap al minut 27, ha inaugurat el marcador pels catalans, que han sabut mantenir el resultat durant la resta de partit. Els granes acaben la lliga en quarta posició i disputaran les eliminatòries d'ascens a la Liga Smartbank, juntament amb Vila-real B, Albacete i Linares.

Aleix Coch Sabadell @CESabadell
Aleix Coch, del CE Sabadell @CESabadell

El Sabadell no ha fet els deures (0-1). Els arlequinats depenien de si mateixos: havien de guanyar a l'Algesires i matemàticament s'haurien convertit en equip de Play Off, acompanyant el Nàstic. L'Algesires ha estat superior durant gairebé tot el partit i, tot i que no les seves opcions de Play Off eren molt poques, han aconseguit la victòria i han ensorrat les aspiracions dels catalans. Els aficionats de la Nova Creu Alta han patit un cop dur. El beneficiat ha estat el Linares, que jugarà el Play Off.

El Cornellà assoleix la permanència amb remuntada inclosa

El Cornellà ha salvat la categoria de manera èpica (1-3). Els homes de Gonzalo Riutort havien de guanyar al camp del Castelló, que no s'hi jugava res, i esperar que el Sevilla B punxés a casa davant el Linares. Els del Baix Llobregat han marxat al descans perdent per 1 a 0 i la permanència semblava lluny. A la represa, els catalans han aconseguit capgirar el marcador amb tres gols i, amb la derrota del Sevilla B, han pogut mantenir-se a 1a RFEF.

Cornella celebracion gol @ue cornella
El Cornellà, celebrant un dels gols / @ue cornella

El Barça B ha acomiadat la temporada sumant tres punts al camp de l'UCAM Múrcia (1-2). Els blaugrana ja no tenien opcions de Play Off, però han disputat un partit seriós, davant un equip que ja estava descendit. A més, un dels gols del partit ha estat una obra d'art d'Ez Abde, per culminar una campanya per al record del jove marroquí. La UE Costa Brava també ha acabat el curs amb victòria a Albacete (1-3), però l'any vinent jugarà a 2a RFEF.

Així doncs, el Nàstic de Tarragona serà l'únic equip català que lluitarà per pujar de categoria i ser nou equip de Segona Divisió. El Sabadell ho tenia a tocar, però un mal partit no els ha permès continuar amb el somni de l'ascens. El Cornellà, contra tot pronòstic, ha aconseguit mantenir la categoria en una segona part molt bona al Nou Castàlia.

Imatge principal: Imatge d'arxiu d'un partit del Nàstic de Tarragona / @NASTICTARRAGONA