El Barça ha derrotat el Nàpols amb contundència (0-4) en el darrer partit dels d'Ernesto Valverde abans d'iniciar la Lliga a San Mamés divendres vinent. Després d'oferir sensacions irregulars a Miami, el conjunt blaugrana ha millorat la seva imatge i ha il·lusionat els culers que han ocupat les grades del Michigan Stadium amb dos gols de Luis Suárez, un d'Antoine Griezmann i un altre d'Ousmane Dembélé. Tot plegat, comandat un dia més per un excel·lent Frenkie de Jong.

De Jong, líder total

A la primera part, Valverde ha apostat per un onze competitiu que sens dubte podria repetir a San Mamés en l'estrena a la Lliga. Amb Marc-André Ter Stegen sota pals, el tècnic blaugrana ha tornat a situar Sergi Roberto al centre del camp i Nélson Semedo al lateral dret, amb Griezmann, Suárez i Dembélé a la punta d'atac. Sorprenentment, però, l'ex de l'Atlètic s'ha situat a la banda esquerra, mentre que El Mosquit ha ocupat el carril dret. Provatures per encabir Griezmann en un onze amb Leo Messi? Només ho sabrem quan l'argentí es recuperi de la seva lesió.

El pal de paller de l'equip, però, ha estat De Jong. L'holandès ha exercit de migcentre defensiu i ha comandat la sortida de la pilota del Barça, que durant els primers 45 minuts de partit ha tingut el control total de la possessió. L'ex de l'Ajax brilla com a pivot i interior i mereix ser titular des del primer dia.

de jong barça @FCB

FCB

D'ocasions, però, ben poques. Quan s'havia disputat un quart d'hora de partit Griezmann ha pogut estrenar-se amb la samarreta blaugrana, però el seu xut creuat a passada de Suárez ha sortit desviat per molt poc. En el 40 Dembélé també ha pogut marcar després de culminar una jugada personal amb un cacau des de la mitja lluna, però la pilota ha acabat a les mans del porter del Nàpols.

L'equip de Carlo Ancelotti, en canvi, només ha tingut una ocasió, però ha estat molt clara. Abans del descans, l'espanyol Fabián Ruiz s'ha quedat sol al segon pal després d'un rebot favorable, però ha tardat massa en reaccionar i ha deixat escapar l'oportunitat de marcar.

El Barça, en definitiva, mostrava més solidesa defensiva que en el primer round contra els napolitans però trobava a faltar l'encert d'altres ocasions.

Griezmann s'estrena, Suárez no falla

A la segona part, i tal com va fer a Miami, Valverde ha decidit donar continuïtat a l'onze del primer temps. Els seus homes, a canvi, han resolt el partit amb 4 gols en 15 minuts.

El primer l'ha aconseguit Suárez gràcies a una gran combinació al primer toc amb Griezmann. El davanter uruguaià només ha hagut d'aprofitar un refús d'Alex Meret per marcar a plaer després d'una rematada a boca de canó de Grizzie

Sis minuts després, el francès s'ha estrenat amb la samarreta del Barça després de culminar una jugada iniciada per De Jong, conduïda per Carles Aleñá i Jordi Alba i finalitzada per l'ex matalasser a porta buida. El seu primer gol com a blaugrana també ha estat un dels més fàcils de la seva carrera.

griezmann napols barça efe

Posteriorment, i també en un interval de temps de només sis minuts, Suárez ha tornat a mullar, aquest cop amb un espectacular xut des de la mitja lluna que ha entrat per l'escaire esquerre de Meret. La segona diana de l'uruguaià només era el preludi del següent cop del Barça, obra de Dembélé. L'extrem francès, que aquesta matinada sí que ha realitzat un bon partit, ha rematat el porter del Nàpols amb un xut creuat amb la dreta.

Després del quart gol, Valverde ha començat a realitzar canvis i el partit, com no podia ser d'una altra manera, ha canviat de ritme completament. Homes com Rafinha, Carles Pérez i Abel Ruiz han tingut una última oportunitat per demostrar el seu talent i Arthur, Arturo Vidal i Philippe Coutinho han disputat els seus primers partits després de tornar de la Copa Amèrica. Qui sap si l'ex del Liverpool ha jugat els seus últims partits com a culer.

El pròxim divendres, en un estadi tan dur com San Mamés i ja de manera oficial, l'equip de Valverde haurà de repetir una actuació similar a la d'aquesta matinada per sumar els tres primers punts de la Lliga. Amb Suárez, Griezmann, Dembélé i De Jong entonats d'aquesta manera, potser no caldrà enyorar Leo Messi.