Marc Roca per fi es va estrenar com titular aquesta temporada. Ho va fer en l'anterior jornada de la Bundesliga, en un partit que es va resoldre per zero a cinc a favor del seu club, el Bayern de Munic, que continua sent líder. Julian Nagelsmann va sorprendre donant entrada al català contra el Stuttgart, a causa que amb prou feines havia jugat fins ara. I, lluny d'acusar la inactivitat, va firmar una actuació molt bona, demostrant que té el nivell necessari per ser d'ajuda.

"He elogiat a Marc al vestuari avui i rares vegades faig això amb jugadors de manera individual al capdavant de la resta de l'equip, però s'ho mereixia i molt. M'encanten els jugadors que, enfadats amb l'entrenador, reaccionen així. Sabíem que tenia qualitat, però la seva lluita va tenir un gran impacte en el joc. D'excel·lent. Òbviament ha estat un error no treure'l gairebé mai" va reconèixer l'entrenador alemany en finalitzar el partit. Però difícilment això canviarà el seu futur.

Marc Roca Lewandowski Bayern Munich EuropaPress

Marc Roca/ Europa Press

La competència que té a la seva posició és massa gran, i l'ex de l'Espanyol mai no podrà deixar de ser un simple actor secundari. Per això, té decidit marxar al gener, un any i mig després de la seva mudança a Alemanya. I la seva prioritat és tornar a La Liga Santander, per recuperar la confiança en si mateix. Allà, té diverses propostes, i hi ha clubs que s'han interessat molt seriosament en la idea d'acollir-lo cedit, com el Vila-real o el Real Betis.

Tanmateix, la idea de l'internacional espanyol en categories inferiors és tornar a la seva ciutat natal, Barcelona. I no per tornar al RCDE Stadium, si no per anar-se'n a l'etern rival, el Barça, que també està seguint molt atentament la seva situació. A Xavi Hernández li agrada molt, i creu que seria una gran addició per a la plantilla. No pot prometre-li la titularitat, però sí que li assegura que tindrà minuts i continuïtat, i entrarà a les seves rotacions.

Xavi Hernandez Barca EuropaPress

Xavi Hernández/ Europa Press

Joan Laporta aviat començarà a negociar amb la directiva del Bayern, que no s'oposarà a la sortida de Roca. Van pagar menys de 10 milions d'euros, i ara exigirien una quantitat similar per deixar-lo sortir. O també es conformen amb una cessió amb opció a compra.

Nagelsmann desaconsella a Roca anar al Camp Nou

Marc semblava estar bastant convençut amb la possibilitat de deixar el Allianz Arena i mudar-se al Camp Nou. Però ara podria estar replantejant-se tot de nou, després que Nagelsmann hagi parlat amb ell, i li hagi desaconsellat anar al Barça, on creu que només es trobarà problemes.

La situació esportiva és dramàtica, i els resultats són molt dolents. No deixen de col·leccionar crítiques, i la paciència de l'afició és nul·la, així que no deixarien temps a Roca per adaptar-se, i li exigirien donar el 100% des del primer dia.

Sense oblidar que no disputen la Champions League, i haurà de conformar-se amb l'Europa League.