Després d'unes últimes jornades en què els àrbitres han estat, desgraciadament, els grans protagonistes dels partits del Barça, en el si blaugrana estan molt pendents de les designacions que duu a terme el Comitè Tècnic d'Àrbitres. A més, el partit de dissabte, contra l'Atlètic de Madrid, s'intueix intens i igualat, per la qual cosa l'àrbitre pot acabar sent decisiu.

I el cert és que l'elecció de José Luis Munuera Montero no ha acabat de desagradar al Barça, ja que l'àrbitre andalús no ha protagonitzat, de moment, cap escàndol notori amb l'equip culer sobre el terreny de joc. Munuera Montero li ha arbitrat al Barça set partits de Lliga, amb un balanç de sis victòries i un empat, contra l'Eibar i amb el títol ja decidit. A l'Atlético, el col·legiat l'ha dirigit en sis ocasions, amb quatre victòries matalasseres i dues derrotes.

Messi enfadat Barca Atletic Madrid EFE

L'últim partit entre el Barça i l'Atlètic de Madrid va estar ple de polèmica / EFE

La lupa serà al VAR

Més dubtes ha generat, en canvi, la designació per al VAR, on hi serà Ricardo de Burgos Bengoetxea. Encara que els números blaugrana amb ell no són gens dolents (12 victòries i un empat), en el record queda el Barça-Màlaga (0-0) de la temporada 16/17, en el qual el basc va permetre les pèrdues de temps constants de Kameni i en el qual en el tram final va anul·lar un gol totalment legal de Gerard Piqué.

D'altra banda, De Burgos Bengoetxea és el protagonista d'un dels escàndols més grans des de la implantació del VAR. Va passar al Mallorca-Celta de la temporada passada, amb el descens en joc. En el minut 8, tot just començar, el col·legiat va xiular com a penal una piscina descarada del bermelló Dani Rodríguez. El VAR el va avisar de l'error, però després de revisar durant cinc minuts i 18 segons l'acció, va corroborar un penal que només havia vist ell.

El temps de la revisió continua sent avui rècord a la Lliga i l'acció va ser durant dies utilitzada pels contraris al VAR com un exemple del baix nivell de l'arbitratge espanyol.

Imatge principal: Munuera Montero, expulsant Ansu Fati en el derbi de la temporada passada / Europa Press