El fort vent ha obligat a suspendre la quarta sessió dels entrenaments lliures del Gran Premi d'Austràlia. Les condicions climàtiques adverses han provocat una aparatosa caiguda del pilot portuguès Miguel Oliveira que ha motivat que es mostrés, quan restaven 12:53 perquè finalitzes el FP4, la bandera vermella que obligava a aturar l'activitat al circuit de Phillip Island.

Les fortes ratxes de vent que s'estan vivint a Melbourne aquesta setmana i que han arribat a superar els 70 km/h han provocat que el pilot de KTM  hagi tingut un accident al final de la recta principal quan anava a uns 300 km/h, ja que el mateix vent l'ha tret de l'asfalt i se l'ha endut a la gespa on ha perdut el control de la moto i ha protagonitzat una espectacular caiguda, per sort, sense greus conseqüències pel pilot.

Després d'ensenyar la bandera vermella la Direcció de Carrera ha convocat a tots els pilots per determinar si era possible continuar rodant amb les condicions climàtiques que hi havia sobre la pista. Durant la Safety Commission d'urgència s'ha dut a terme una votació en la qual 17 pilots han remarcat el risc i la perillositat que suposava continuar i 5 han defensat que sí es podia rodar, entre ells Marc Márquez. Davant aquesta majoria s'ha pres la decisió que els FP4 se suspenguessin i s'ajornessin totes les sessions d'entrenaments i la classificació fins diumenge al matí, si el temps ho permet.