El centre de Formació Professional Monlau tornarà a participar en l'ElectroCatFP, una competició de construcció de vehicles elèctrics organitzada per l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda. L'objectiu de l'ElectroCatFP2024 és que els alumnes catalans que estudien cursos de mecànica automobilística puguin posar en pràctica els seus coneixements. Però, per fer-ho, necessiten l'ajuda de patrocinadors.

El centre de formació professional Monlau tornarà a participar en la competició de construcció de cotxes el·lèctrics ElectroCatFP2024

La competició planteja el repte de construir un prototip de vehicle elèctric sobre una base comuna (motor, variador i bateries) que proporciona la mateixa organització. 

ElectroCatFP, la competició que forma els mecànics del demà

Segons la regidoria de Desenvolupament Local de Santa Perpètua, els objectius de l'ElectroCatFP són "potenciar el treball en equip de l'alumnat i fomentar l'activitat experimental i creativa com a element pedagògic per al coneixement tècnic dels vehicles elèctrics".

Qui també té molt clara la importància de l'ElectroCatFP per als estudiants és Carlos Salazar, director del centre Monlau Automoció. "És una oportunitat única de fer un pas més en la posada en pràctica dels aprenentatges, i no només tècnics, sinó també en les soft skills tan valorades per les empreses, com per exemple el treball en equip o la proactivitat", assegura. 

Un altre objectiu de la competició, expliquen des de la regidoria, és la "capacitació i promoció de tècnics especialitzats en vehicles de tracció elèctrica que donin cobertura a les necessitats sorgides d'un nou model de mobilitat basada en la tracció elèctrica". 

Monlau FP torna a l'ElectroCatFP amb més força que mai

Després d'un any d'absència, l'equip de Monlau FP, format per set alumnes, torna més fort que mai. Els alumnes en qüestió són, Victor Albet, Manel Almanza, Daniel Casares, Ivan Castellar, Alejandro Garcia, Biel Pena i Marc Rogue. "No és un simple projecte, ja que no l'estem fent per obligació, sinó per ambició d'aprendre i la passió per aquest sector", assenyala l'Alejandro Garcia, integrant de l'equip Monlau FP.

"No és un simple projecte perquè no l'estem fent per obligació, sinó per l'ambició d'aprendre i la passió per aquest sector", assenyala l'Alejandro Garcia, integrant de l'equip Monlau FP

Compten amb la supervisió d'un professor, però el seu paper és testimonial, tal com assegura el director de Monlau Automoció. "El professor els orienta, els motiva, els aconsella... però són ells qui decideixen. Lògicament, els ajudem si es troben amb un problema tècnic, però intentem que encara en aquest cas siguin ells els qui trobin la solució", assenyala Salazar.

Integrants Monlau FP Equip
 

Els joves estan molt motivats. "Ho fan perquè volen, fora d'hores de classe, matinant més...", indica Salazar. "Cal valorar l'esforç, les ganes i la tenacitat d'aquests alumnes", afegeix. I ho rebla, tot assegurant que "per a nosaltres, per a Monlau, ja són guanyadors". "És una oportunitat que no puc deixar escapar", assegura l'Alejandro en referència a l'ElectroCatFP.

"Cal valorar l'esforç, les ganes i la tenacitat d'aquests alumnes"

Enguany, però, tenen la dificultat afegida que l'organització ha actualitzat el material motriu del projecte. Aquest canvi fa que sigui més difícil construir el prototip perquè la potència ha de ser més gran i, alhora, la seguretat també.

vehicle Monlau / Fernando Alabadí
 

Monlau FP busca patrocinadors per participar a l'ElectroCatFP

En aquests moments, Monlau FP ja té molt avançat el vehicle, però, per acabar de culminar la feina, necessita l'ajuda de col·laboradors i patrocinadors. Aquest és, precisament, un dels punts més difícils del projecte. És per això que des d'ElNacional.cat els donem un cop de mà difonent la seva història.

Segons explica Salazar, Monlau és el principal patrocinador (amb més de 2.000 euros), però aquesta quantitat no és suficient. "Com més diners reuneixin, millor projecte podran presentar", conclou. 

Si vols saber més sobre la participació de l'equip Monlau FP a l'ElectroCatFP, pots escriure un correu electrònic a alabadif@monlau.com.

Aquests joves tenen moltes ganes de treballar i demostrar el que saben. Donem-los una oportunitat!