El Barça celebrarà les eleccions a la presidència el pròxim 24 de gener de 2021, però encara no ha sortit cap comunicat oficial del club blaugrana. La plataforma Més que una Moció, que va coordinar la moció de censura contra Josep Maria Bartomeu i la seva junta directiva, ha denunciat que els comicis siguin tan tard i han culpat el president de la Comissió Gestora, Carles Tusquets.

"És una irresponsabilitat"

En un comunicat publicat aquest dissabte, la plataforma manifesta que 15 dies després de la constitució de la Comissió Gestora, "no hi ha data oficial". Les eleccions seran a finals de gener, la data límit per part del club segons els estatuts, i això és "una irresponsabilitat".

Carles Tusquets President comissio gestora barca @fcb

Carles Tusquets, president de la Comissió Gestora / FCB

"L'afectació és directa a la planificació esportiva de la temporada 2021/22, al tancament dels comptes de 2019/20, a la negociació de l'expedient d'ocupació, a la renegociació salarial, entre d'altres", ha exposat Més que una Moció. "Aquesta dilació és responsabilitat única i exclusiva del Sr. Tusquets i la Comissió Gestora. Demanem que, en una següent compareixença del Sr. Tusquets, i recordant les seves intencions de fer una gestió transparent, s'expliqui als socis els motius i fets que han impulsat a convocar eleccions a aquesta data", han afegit.

Més de 20.000 socis van donar suport al vot de censura contra Bartomeu i la junta i "ara Tusquets dilata el que havia de ser una estada de tràmit". La plataforma denuncia que aquesta no era la voluntat majoritària dels socis culers i exposen que s'han perdut els valors de democràcia del club.

Procediment durant Nadal

"És absurd generar aquest conflicte podent convocar de manera immediata les eleccions i que aquestes se celebrin abans de Nadal", ha comentat Més que una Moció. El procediment de la presentació de les candidatures serà durant les festes de Nadal.

Representants moció censura amb les firmes a Can Barça / Sergi Alcàzar

Celebració dels impulsors de la moció de censura el dia de l'entrega de firmes / Sergi Alcàzar

"Amb la convocatòria no oficial de les eleccions en una data lamentable, no podem sinó estar tristos que la nostra voluntat col·lectiva no hagi estat escoltada. Agraïm a tots aquells que ens heu donat suport amb la seva signatura, la seva difusió o fent de voluntaris. El club és viu avui gràcies a vosaltres", han sentenciat.

 

Imatge principal: L'escut del Barça a les oficines del Camp Nou / Sergi Alcàzar