El món del futbol va entrar en convulsió aquest estiu quan el Barça va comunicar oficialment que Leo Messi no seguiria en la disciplina blaugrana. Després de setmanes donant per fet que l'argentí renovaria el seu contracte amb el Barça, amb el qual ja havia arribat a un acord, el club va concloure que econòmicament era impossible, per la qual cosa Messi quedava lliure per firmar per l'equip que volgués.

Com era de preveure, un bon grapat de clubs europeus es van posar a analitzar les opcions que tenien de poder fitxar Messi, encara que el fet que la notícia es produís a finals d'estiu va provocar que molts haguessin d'abandonar la carrera, ja que ja havien dut a terme els seus grans fitxatges.

Barça Atlètic Luis Suárez Messi EFE

Luis Suárez i Leo Messi, en un partit entre el Barça i l'Atlètic de Madrid / EFE

L'Atlètic es va interessar per Messi

Des d'un primer moment es va saber que el París Saint-Germain havia apostat fort, encara que des de l'entorn de Leo Messi van destil·lar que estaven arribant altres ofertes. Es va parlar de Manchester City, Chelsea, Inter i Juventus.

Durant 3 dies, a més, hi va haver un altre interès a sobre de la taula, un |somni que ha transcendit ara, en una entrevista de Diego Pablo Simeone al diari Olé argentí. "T'explico un detall, ara amb el que va passar a Barcelona truquem a Luis (Suárez). Amb tot el respecte, a Leo no li vaig dir, però sí a Luis per preguntar-li com estava Messi, si estava amb ganes o si hi havia una mínima possibilitat que vingués a l'Atlètic", ha explicat l'entrenador de l'Atlètic de Madrid.

Barça Atlètic Simeone EFE

Diego Pablo Simeone, entrenador de l'Atlètic de Madrid / EFE

L'Atlètic de Madrid va arribar tard

Leo Messi, doncs, va rebre de part de Luis Suárez l'interès de fitxar per l'Atlètic de Madrid. Al Wanda Metropolitano podria continuar jugant a LaLiga, al costat del seu millor amic i amb Simeone, a qui admira, a la banqueta. Tanmateix, ja llavors les seves converses amb el PSG estaven molt avançades, a més que Messi no acabava de veure clar enfrontar-se al Barça, per respecte a la seva afició.

"Coincidir amb Messi? No es van donar les situacions per dirigir-lo. Ell sempre va estar al Barcelona, jo a Espanya a l'Atlètic i a la selecció no vam coincidir com a jugadors. Però a mi, ell em transmet això. Si em preguntes on ha de jugar Messi, et dic a un equip que vulgui guanyar. A un equip que sàpiga el que ha de fer per guanyar. No importa de què jugui, importa que l'equip estigui preparat per guanyar. No pensis en ell, pensa en l'equip", conclou Simeone.

 

Imatge principal: Leo Messi, en un partit del París Saint-Germain / Europa Press