Leo Messi ja ha tornat i deixa les seves espurnes de qualitat diferencials a la Champions League per conduir el Barça als vuitens de final com a primers de grup (0-2). Un gol i una assistència de l'argentí han acabat deixant fora d'Europa un PSV que ha fet tres pals i ha evidenciat el pobre partit dels blaugrana.

El millor de tot, el resultat. El Barça, vestit amb la segona equipació de color groc, s'ha mogut en el descontrol i no ha pogut brillar com a col·lectiu a la Champions. A Eindhoven, la ciutat de la llum gràcies a l'empresa Philips, només Messi hi ha aportat claror.

Els pals salven el descontrol

Apostant per Dembélé, Coutinho, Arturo Vidal, Semedo, Rakitic i Messi de fals '9', ja s'intuïa el partit que es veuria al Philips Stadion. Velocitat i molta verticalitat en un Barça que li han faltat figures clau com Arthur, Sergi Roberto o Luis Suárez per lesions.

O podia anar molt bé o podia ser un desastre. I ha començat sent un desastre. Apagats i amb males sensacions, el descontrol s'ha apoderat d'un Barça mancat de precisió. Els blaugrana fallaven passades bàsiques a la sortida de pilota, igual que el PSV, que tampoc s'ha mostrat fiable en l'intent de treure-li la possessió al Barça.

Arturo Vidal PSV Barça EFE

Els primers en avisar han estat els rapidíssims Hirving Lozano i Steven Bergwijn, capaços de portar de corcoll els jugadors d'Ernesto Valverde, erràtics i sense referències. Fins i tot, Marc-André Ter Stegen ha demostrat imprecisions amb les seves sortides de pilota. Pilotes d'àrea a àrea sense sentit i trobant a faltar un Leo Messi mancat de pilotes en una incòmoda posició de fals '9'.

A banda del partit contra el Barça al Camp Nou (4-0), els tres partits que el PSV havia disputat a la Champions havien començat amb gol dels holandesos. I tot indicava que passaria el mateix al Philips Stadion.

Un pal al minut 16 de Pereiro després d'una errada garrafal de Rakitic, i després dos consecutius de De Jong i Dumfries al minut 44. El PSV ha perdonat i el Barça s'ha salvat gràcies als pals.

Messi brilla deu minuts

Però si a la primera meitat el Barça només s'ha activat gràcies a les fugaces intervencions de Messi, a la segona part l'argentí també ha estat decisiu. El '10' fent de '9' no ha convençut com en l'època de Pep Guardiola, però segueix sent tan decisiu com sempre.

leo messi psv barça champions EFE

Minut 60 de partit i gol de l'argentí després de fer el que ell ha volgut dins l'àrea del PSV, trobar l'espai just per xutar i de deixar amb un pam de nas tots els futbolistes rivals que el rodejaven. Il·luminat Messi, el futbolista blaugrana ha seguit deixant els seus tocs de qualitat i ha demostrat que l'estratègia del Barça també funciona. Falta llunyana que posa just a la zona de Piqué i el central català remata a gol al minut 70.

Però si el patiment havia estat protagonista en la sensació general dels culers durant el partit, tot s'ha precipitat quan ja estava resolt. El PSV, conscient de la victòria del Tottenham, que suposava la seva eliminació d'Europa, ha fet un pas endavant per buscar l'èpica. I Luuk De Jong ha retallat distàncies de cap al minut 83.

El Barça s'ha fos, però els holandesos no han pogut empatar. Els deu minuts de gran color de Messi han acabat donant-li els tres punts a Eindhoven i la classificació del Barça per als vuitens de final de la Champions com a primers de grup. I l'argentí, que torna a ser decisiu, segueix sent el màxim golejador de la Champions amb sis gols en només tres partits disputats.