Els futbolistes del Barça han complert la seva part del tracte i han aconseguit remuntar l'eliminatòria de vuitens de final contra el Llevant (3-0). Els homes d'Ernesto Valverde, comandats per Leo Messi i sobretot per un Dembélé desbocat, han enllestit la feina a la primera meitat i han fet mèrits esportius per passar de ronda. Ara la seva classificació depèn dels despatxos, on el Barça haurà de demostrar que no va cometre alineació indeguda alineant Chumi en el partit d'anada.

Dembélé, potència i sort a parts iguals

El Barça ha saltat al terreny de joc amb la clara intenció de remuntar el partit. Jugaven Leo Messi, Ousmane Dembélé i Philippe Coutinho; arguments més que suficients per esclafar un Llevant que des del minut zero s’han dedicat a defensar.

Així, obviant tot l’embolic sobre l’alineació indeguda de Chumi, el Barça ben aviat ha gaudit d’ocasions d’or per posar-se per davant. En el minut 5 Coutinho ho ha provat amb la seva rosca clàssica, però un defensor granota s’ha interposat en el camí del gol. També ha pogut marcar Leo Messi deu minuts després gràcies a un llançament implacable de falta directa, però Aitor, ben atent, ha aconseguit aturar el seu obús.

Messi Barça Llevant EFE

El partit era clarament del Barça, però l’actiu que acabaria sent decisiu encara no havia entrat en joc: Ousmane Dembélé. Quan Messi i el francès s’han trobat, les aspiracions d’accedir als quarts de final del Llevant s’han esmicolat.

S’havia disputat mitja hora de joc quan l’extrem s’ha internat a l’àrea granota, Messi l’ha trobat i la unió s’ha traduït en el primer gol del partit. L’ex del Dortmund ha tingut sort. Quan es disposava a rematar, Cabaco s’ha interposat en el seu camí i li ha pres la pilota. El destí, però, ha volgut que el rebuig del defensa uruguaià piqués en la pròpia cama de Dembélé i s’introduís a la porteria d’Aitor.

El vendaval Dembélé acabava de començar. Només dos minuts després, el davanter s’ha tornat a desmarcar en profunditat i el periscopi de Messi l’ha tornat a trobar. Aquest cop el francès ha regatejat el porter visitant i, amb poc angle, ha aconseguit fer la seva segona diana. La fortuna li ha tornat a somriure: el seu xut ha estat tan escarransit que ha despistat un Aitor que estava recuperant la posició.

Dotzè gol de Dembélé, que viu un moment de forma màgic i, a més, contra tot pronòstic, demostra que té molt de punch.

Abans d’arribar al descans el Barça ha pogut fer el tercer per sentenciar el partit, però ni Arturo Vidal, ni Messi ni el propi Dembélé han aconseguit rematar la feina. Per certificar l’accés als quarts -almenys sobre el terreny de joc- calia esperar a la segona part.

Messi mai perdona

L’inici de la segona part ha deixat dues gran notícies. La primera, el gran nivell de joc d’Arthur, que es consolida com una peça clau al centre del camp blaugrana. El brasiler és una peça vital per la sortida de la pilota i ara, a més, s’atreveix a trencar línies i a rematar a porteria.

Arturo Vidal Barça Llevant EFE

La segona gran notícia ha estat el tercer gol del partit, obra de Leo Messi. En el primer temps l’argentí ha estat un pèl imprecís de cara a porteria, però si un fet caracteritza el 10 és que mai no perdona. Dembélé ha fet una passada en profunditat per Semedo i el portuguès l’ha tocat per Messi, que des de l’interior de l’àrea ha definit amb subtilesa.

Amb la feina feta, el Barça ha posat un punt més de pausa i s'ha dedicat a deixar passar els minuts. Ernesto Valverde ha regalat mitja hora a Luis Suárez, que ha entrat al terreny de joc amb la clara intenció de marcar el seu gol. Messi l'ha buscat de totes les maneres possibles, però avui no era el dia. Ni tan sols una vaselina plena de picardia de l'uruguaià ha servit per aconseguir el quart gol del partit.

La nota negativa del partit ha estat a la banqueta blaugrana. Amb l'eliminatòria sentenciada, Valverde ha decidit donar minuts a Denis Suárez, un futbolista que té un peu i mig fora de l'equip, enlloc d'Aleñá, una promesa que ha de ser clau en el futur del club.