Després de guanyar el Mundial de Qatar, Leo Messi va tornar a la disciplina del PSG amb un objectiu clar: guanyar la Champions League. Malauradament, el sorteig no va somriure pels parisencs, que van quedar emparellats amb el Bayern de Munic a la primera eliminatòria. I tot i que es preveien dos partits molt igualats, els bavaresos van demostrar la seva superioritat i, un any més, Messi es quedarà sense el premi que tant desitja des de fa temps.

Al mateix temps, el Barça està renaixent per tornar a conquerir el títol de Lliga, amb una plantilla formada per molts joves de la masia, però Joan Laporta continua tossut amb el retorn de Leo Messi. Passi el que passi, el màxim mandatari dels culers intentarà fins al final que el crac argentí torni a vestir la samarreta blaugrana, i no sembla destinat a quedar-se a París.

Leo Messi Bayern PSG Foto EFE
Leo Messi caient a terra en el duel de tornada de la Champions davant el Bayern de Munic / Foto: EFE

La gran proposta de Joan Laporta

Durant les darreres setmanes, Joan Laporta s'ha acostat a l'entorn de Leo Messi per intentar convèncer-lo. No és una tasca gens senzilla, sobretot, per la manera que va sortir l'argentí del club, quan ningú s'esperava que la renovació es podia trencar. De fet, el detonant va ser el fair play financer imposat per la Lliga, que va impossibilitar que el Barça pogués retenir a la seva gran estrella i un dels millors futbolistes de la història.

Han anat passant els mesos i Laporta segueix pensant en la fórmula per fer possible el retorn de l'argentí, a la que va ser casa seva. I, segons apunta el portal Madrid-Barcelona, Leo Messi acceptaria la proposta de Joan Laporta de jugar dos anys al Barça cobrant el sou mínim que exigeix la Lliga, que està al voltant dels 200.000 euros anuals. Però, per donar el vistiplau a l'operació, l'argentí també accepta l'oferta que li fa Laporta: Messi s'emportaria bona part dels ingressos que rebria el club per l'immens homenatge que li prepara, segons la citada font.

Joan Laporta Roger Torrent / Foto: Europa Press
Joan Laporta, acompanyat de Roger Torent, a la llotja del Camp Nou / Foto: Europa Press

L'acord més difícil per aconseguir el final més bonic

Tot i que hi ha divisió, la gran majoria de culers estarien encantats amb la tornada de Leo Messi. La crisi econòmica del club va obligar a deixar-lo lliure de negociar amb qui volgués a l'estiu del 2021, i el PSG va actuar ràpidament per fitxar-lo. A París, Messi ha continuat deixant empremta, però acaba contracte un cop finalitzi aquest curs i té altres prioritats, com jugar als Estats Units, tornar a l'Argentina o, vestir per última vegada la samarreta del Barça.

Joan Laporta fa dos anys que torna a presidir el club i està fent tot el possible, i més, perquè la taca de la marxa de Messi sigui menor i l'argentí pugui tornar a gaudir jugant a casa seva, al Camp Nou. El president culer pensa a fer-li diferents propostes perquè Messi pugui acceptar-les i sigui blaugrana aquest mateix any.