Centenars d'aficionats del Barça han passat molta estona del seu dia d'avui a les afores del Camp Nou, per retre l'últim homenatge al seu ídol, abans de que marxi de l'equip i de la ciutat que li ha donat tot. A ElNacional.cat hem parlat amb una representació de l'afició per copsar les seves sensacions en els minuts posteriors a l'emotiu discurs del comiat de Leo Messi.

Una enquesta de tres preguntes

Els hem plantejat una mena d'enquesta, amb tres preguntes que s'anaven repetint, per tal de poder comparar les respostes que han donat en un moment també molt dur per a ells. Les preguntes han sigut, per aquest ordre: què li diries a Messi si el tinguessis davant?, seguit de, quins han estat els màxims responsables de la marxa de Messi?, abans d'acabar preguntant pel futur que li espera al club.

Ha sigut un dia intens. Pocs minuts abans que aquesta representació de l'afició blaugrana digués la seva, Messi ha pronunciat les emotives paraules de comiat que han provocat les seves llàgrimes i les de molts culers.

Alguns dels seguidors, com un pare i fill, ens han explicat que venien directament d'Alacant per veure el doble Gamper d'avui, i que quan es van assabentar de que el ja exjugador del Barça havia programat la seva roda de premsa per aquest matí havien decidit avançar la seva agenda per apropar-se abans al Camp Nou.

També un dels entrevistats, un paraguaià que fa un any que resideix a Barcelona, ha dit que un dels seus somnis des que va arribar a Catalunya, era veure jugar a Messi al Camp Nou i que la pandèmia i la sortida forçada de l'argentí li ho han impedit, frustrant així els somnis de molta altra gent.

Messi volia quedar-se i s'ha vist forçat a marxar

I més sabent que Messi volia quedar-se, tal com ha explicat, i no ha pogut. L'argentí ha explicat, amb franquesa, que l'any passat tenia més que decidit que el seu moment de sortir del Barça havia arribat, però ara no. Volia quedar-se, havia de quedar-se i havien acordat amb el club que es quedava, però ni així.

Una tristesa compartida per molts. Pel que fa als culpables, com es veu en el vídeo, no hi ha unanimitat. Alguns apunten cap a Laporta, molts cap a Bartomeu i uns quants recorden que la pandèmia no ha ajudat gens.

 

Imatge principal: diversos dels entrevistats d'avui, a les afores del Camp Nou / Marc Ortin