El Barça ha fet aquest diumenge un pas de gegant en les seves aspiracions de guanyar la Lliga en imposar-se al Reial Madrid en el Clàssic del Spotify Camp Nou (2-1) gràcies a un agònic gol de Kessie en el minut 90, i quan semblava que l'equip d'Ancelotti més a prop estava del segon gol.

Lluny de ser un gran partit de futbol per als més exigents, ja que les pèrdues de pilota d'ambdós equips han estat constants, el Clàssic ha estat vibrant, fins al punt que en els últims 10 minuts el marcador ha canviat 3 vegades, i el destí de la Lliga, passant d'un hipotètic 1-2 de Marco Asensio a un 1-1, després de ser l'acció revisada pel VAR. I, després, el colofó, amb el gol de Kessie, que ja va ser clau en la victòria del Clàssic del Bernabéu corresponent a l'anada de les semifinals de la Copa del Rei (0-1).

Xavi Hernandez clasico instruccions Reial Madrid Barca / Foto: EFE
Xavi Hernández, donant instruccions als jugadors en el Barca-Madrid / Foto: EFE

Sergi Roberto, única sorpresa del Clàssic

Amb Dembélé encara a la infermeria, el gran dubte en el Barça era comprovar si Pedri arribava o no a temps per al Clàssic. Tot semblava indicar que així seria, però el canari no va tenir bones sensacions en l'últim entrenament, per la qual cosa es va decidir no donar-li l'alta, que aprofités l'aturada pels partits de seleccions per recuperar-se al 100%. La incògnita, doncs, era veure qui ocupava l'altra pota de la taula del centre del camp. Tots els números apuntaven a Kessie, però finalment Xavi ha apostat per Sergi Roberto, al costat de Busquets i de De Jong, i amb Gavi com a fals extrem esquerre. La defensa, com era previsible, l'han format Araujo, Koundé, Christensen i Alejandro Balde, mentre que l'atac l'han completat Raphinha i Lewandowski.

I si Xavi Hernández només ha aportat una novetat, la de Sergi Roberto, Carlo Ancelotti encara ha estat més conservador, ja que ha apostat per l'alineació que era a totes les travesses, la formada per Courtois, Carvajal, Militao, Rüdiger, Nacho, Camavinga, Kroos, Modric, Fede Valverde, Vinícius i Benzema. Mendy, Asensio, Tchouaméni i Rodrygo, jugadors que podien ser titulars, doncs, s'han quedat a la banqueta.

Reial Madrid celebrant gol FC Barcelona / Foto: EFE
El Reial Madrid s'ha avançat amb un autogol d'Araujo / Foto: EFE

Sergi Roberto minimitza la mala sort d'Araujo

El Barça ha començat molt bé el Clàssic, amb una pressió asfixiant que no ha permès que el Reial Madrid sortís del seu camp. En el minut 3, Lewandowski ho ha intentat amb un obús des de la frontal que Courtois ha desviat. I tot seguit ha estat el torn de Raphinha, que ha rematat amb el cap un centre lateral que una altra vegada ha obligat Courtois a aparèixer a la foto. I quan més a prop estava l'1-0 ha arribat el 0-1, en una acció desgraciada. Vinícius ha trepitjat la línia de fons per primera vegada i ha fet un centre que no tenia rematador. Araujo, en un acte reflex, ha intentat desviar la pilota, amb tanta mala fortuna que ha introduït la pilota dins de la porteria (9').

El gol ha canviat el panorama del partit. El Barça ha baixat el ritme, davant d'un Reial Madrid que ha encadenat diverses possessions llargues. Els d'Ancelotti, a més, han tancat els passadissos interiors, deixant les bandes lliures per a Raphinha i Balde. El Barça, sense Pedri, ha estat incapaç de filtrar pilotes, per la qual cosa el partit s'ha convertit en un seguit de centres laterals sense rematada, més enllà d'un de Christensen que ha sortit fora. I quan semblava que el partit se n'anava al descans amb 0-1, ha arribat l'empat. Jugava embolicadora dins de l'àrea i Sergi Roberto caça la pilota per batre Courtois amb un xut ajustat al pal (45').

Sergi Roberto celebra gol jugadors Barca clàssic / Foto: EFE
Sergi Roberto, celebrant l'empat en el Clàssic de l'Spotify Camp Nou / Foto: EFE

Kessie dona més de mitja Lliga al Barça

En la segona part, el Barça ha tornat a sortir força, davant d'un Madrid amagat enrere que buscava la recuperació per sortir a l'espai. El problema d'ambdós equips ha estat la falta de pulcritud, errors constants que provocaven pèrdues no forçades. La primera gran ocasió ha estat per a Lewandowski, amb un xut que ha sortit fora després de rebotar en un defensa dels blancs (53). Els errors han seguit, i en el minut 62 ha pogut empatar Rodrygo, després de l'enèsima pèrdua dels blaugrana. La rèplica ha tornat a ser de Lewandowski, amb una rematada acrobàtica que ha sortit fora (67). I poc després ho ha intentat Raphinha, però el seu xut mossegat l'ha desviat Courtois a córner.

L'empat, però, era millor per al Barça que per al Reial Madrid, ja que no li permetia retallar-li cap dels 9 punts d'avantatge que tenien els blaugrana. Ancelotti, doncs, ha donat entrada a jugadors ofensius, com Ceballos i Asensio, que s'han unit a Benzema, Vinícius i Rodrygo per buscar l'1-2. I aquest ha acabat arribant, en una centrada rassa de Carvajal que Marco Asensio ha rematat amb un toc subtil. El gol, però, ha estat anul·lat pel VAR, per fora de joc, deixant 10 minuts molt emocionants en què tot podia passar. El Madrid, més necessitat, ho ha intentat més, però el que ha acabat marcant ha estat el Barça. Més de mitja Lliga al sac. Falta posar-lo el llaç.