Max Verstappen va regnar en un caos anomenat el Canadà, en l'últim Gran Premi de Fórmula 1, disputat en el circuit de Gilles Villeneuve. Una nova victòria per al pilot neerlandès que, malgrat les dificultats en aquest inici de temporada, continua dominant amb puny de ferro en la classificació general. Amb Red Bull, el tricampió del món, s'aproxima al seu quart entorxat consecutiu, una gesta a l'abast de molt pocs pilots i que hauria d'aixecar Mad Max fins al cim dels millors considerats al Gran Circ.

A propòsit d'això, Verstappen va donar fa uns dies a Dazn el seu TOP-5 de millors pilots de la història. En aquesta llista, el neerlandès va pecar d'humilitat i no es va incloure, escollint a llegendes de la talla de Michael Schumacher, Fernando Alonso, Ayrton Senna, Lewis Hamilton i Juan Manuel Fangio. Una elecció, lògicament, subjectiva i producte del gust personal de Max Verstappen. Aquesta 'classificació' variarà en funció de la persona que elabori la llista i depenent de la prioritat de cada aficionat, als diferents factors que influeixin en el veredicte final.

Fernando Alonso GP Austràlia / Foto: Europa Press
Fernando Alonso en el GP d'Austràlia / Foto: Europa Press

Els millors del món segons l'IA

Tanmateix, si li preguntes al famós ChatGPT, en la seva versió gratuïta, i amb dades actualitzades fins a finals del 2022, abans de la gran temporada de Fernando Alonso en Aston Martin, on va aconseguir vuit podis, la llista canvia en un nom. L'aplicació de xatbot de la intel·ligència artificial sacrifica el pilot asturià i inclou Alain Prost. Aquesta seria l'única diferència respecte a la llista elaborada per Max Verstappen, ja que la resta, Schumacher, Hamilton, Senna i Fangio estan inclosos.

Preguntada sobre per què Verstappen inclou Fernando Alonso, la IA respon: "Fernando Alonso és sens dubte un dels pilots més talentosos i respectats en la història de la Fórmula 1. Encara que no té tants títols com alguns dels altres pilots en la llista, hi ha diverses raons per les quals molts, incloent-hi Max Verstappen, el consideren un dels millors". Així doncs, si al ChatGPT li indiques que et torni a elaborar una classificació dels millors, tenint en compte factors més enllà dels títols com l'habilitat, consistència, pilotatge, curses memorables, estil de conducció, lectura de curses i desenvolupament de cotxes... la resposta varia.

Lewis Hamilton / Foto: Europa Press - Florent Gooden
Lewis Hamilton atenent els mitjans / Foto: Europa Press - Florent Gooden

El Top-5 de pilots de Fórmula 1, més enllà del nombre de Mundiales

Segons la intel·ligència artificial, tenint en compte les característiques anteriorment esmentades, la llista coincidiria plenament amb l'elaborada per Max Verstappen. En primer lloc, Ayrton Senna. "Conegut per la seva habilitat excepcional en classificació, el seu estil de conducció agressiu i les seves actuacions llegendàries en condicions difícils, com en la pluja. La seva victòria a Mònaco 1984 i Donington 1993 són recordats com algunes de les millors actuacions en la història de l'F1".

En segon lloc, Fernando Alonso. "Destacat per la seva consistència, capacitat per desenvolupar cotxes i la seva versatilitat. Alonso ha tingut moltes curses memorables, com la seva victòria en el Gran Premi d'Europa 2012 a València, i és conegut per la seva habilitat per treure el màxim rendiment de cotxes inferiors". En tercer lloc, Lewis Hamilton. "Reconegut per la seva adaptabilitat, habilitat per llegir curses i el seu talent pur. Ha estat consistentment ràpid i efectiu en qualsevol condició i cotxe. La seva remuntada en Silverstone 2008 i el seu maneig del títol en situacions d'alta pressió destaquen la seva habilitat i consistència".

Michael Schumacher celebrant @schumacher
Michael Schumacher celebrant un podi / Foto: @schumacher

En quart lloc, Michael Schumacher. "Famós per la seva dedicació, capacitat per desenvolupar equips i cotxes, i el seu estil de conducció implacable. Schumacher tenia una increïble habilitat per mantenir un ritme constant i ser extremadament competitiu en qualsevol circumstància. El seu domini amb Ferrari en la dècada de 2000 és prova del seu impacte en l'esport". En cinquè lloc, Juan Manuel Fangio. "Considerat un dels pilots més hàbils de tots els temps, Fangio va dominar l'F1 en una era perillosa amb cotxes difícils de pilotar. La seva precisió, consistència i capacitat per adaptar-se a diferents cotxes i equips el fan un pilot excepcional, amb actuacions destacades a múltiples escuderies".