El català Maverick Viñales s'ha imposat a la primera cursa del Mundial de MotoGP, celebrada al Qatar. El pilot de Roses s'ha imposat a les Ducati de Zarco i Bagnaia, que a la recta final han avançat Joan Mir, que en qüestió de pocs metres ha passat de ser el 2n a ser el 4t.

L'inici de les Ducati ha estat espectacular, amb Bagnaia liderant la carrera, per davant de Miller, Zarco i Martín. Espargaró, 5è, ha estat ràpidament avançat per Quartararo, mentre que Viñales i Rins han començat a guanyar posicions.

Amb el pas de les voltes, Viñales ha anat millorant els seus temps, fins a aconseguir avançar Miller i després Quartararo, Zarco i finalment Bagnaia. I després ha estat el torn de Mir, que també ha anat avançant rivals fins a plantar-se en l'última volta en la 2a posició. En l'últim gir, però, l'actual campió no ha sortit del tot bé, la qual cosa, unida a la velocitat superior de les Ducati, ha provocat que Zarco i Bagnaia l'avancessin poc abans de la línia de meta.

Lowes s'imposa a Moto2 i Masiá a Moto3

A Moto2, Sam Lowes ha dominat a pler la carrera, sent molt superior als seus rivals des de la primera volta. Al pilot britànic l'han acompanyat al podi l'australià Remy Gardner i l'italià Fabio di Giannantonio.

A Moto3, per la seva part, el triomf ha estat per al valencià Jaume Masiá, que s'ha imposat a Pedro Acosta, el seu company d'equip a KTM i al sud-africà Darryn Binder. Masiá ha esperat fins a l'última volta per llançar el seu atac, un accelerament en el moment just que li ha servit per convertir-se en el primer líder de la categoria.

 

Imatge principal: Maverick Viñales, amb Zarco i Bagnaia / MotoGP