L'última teoria de la premsa de Madrid és tan rocambolesca com poc creïble. Aquest diumenge, OK diario publica que La Masia del Barça "s'ha buidat" per culpa del catalansime. Segons el mitjà de la capital espanyola, el fet que el català sigui l'idioma dominant al centre formatiu blaugrana provoca que "molts pares no el vegin com l'entorn propici per l'integració dels seus fills".

Tot i que futbolistes d'arreu d'Espanya com Andrés Iniesta, Pedro Rodríguez, Munir o Sandro Ramírez sempre han mostrat públicament el seu agraïment cap a La Masia i els seus treballadors, ara el diari digital assegura que que "els empleats no acostumen a utilitzar el castellà, fet que provoca que els joves tinguin dificultats serioses per poder comunicar-se".

Per acabar d'arrodonir l'article esperpèntic, Ok diario afegeix que l'independentisme també és un gran impediment per fitxar pel Barça: "els habituals episodis de tensió als carrers i la palpable inestabilitat institucional fa que molts pares apostin per altres clubs com el Reial Madrid o l'Atlètic", diuen.