Gerard Piqué no va arribar a esmentar el seu nom, però la seva dura crítica sobre la presència a la llotja del Santiago Bernabéu de “la persona que va imputar Messi i Neymar i té un tracte diferent amb Cristiano“, feia referència directa a Marta Silva Lapuerta, habitual a la llotja madridista.

Però qui és Marta Silva? Doncs es tracta de l’exadvocada general de l’Estat, que precisament va deixar el seu càrrec el passat 25 de novembre, just després de mantenir l’acusació contra el blaugrana Leo Messi i a temps per no haver d’intervenir en l’afer Football Leaks, que implicava directament el madridista Cristiano Ronaldo.

Silva (Madrid, 1969) és filla de l’exministre franquista Federico Silva Muñoz, neboda de l’extresorer del PP Álvaro Lapuerta -imputat en el cas Bárcenas- i companya de promoció de Soraya Sáenz de Santamaría.

Exdirectiva del Madrid

Però el seu currículum inclou, a més, haver estat directiva del Reial Madrid, en concret, secretària de la junta directiva entre el 2000 i el 2004, sota la presidència de Florentino Pérez, un bagatge que ja va aixecar prou suspicàcies en les actuacions judicials contra els blaugranes Neymar Jr i Leo Messi.

En el cas de l’argentí, Silva hi va tenir un paper destacat quan va defensar l’acusació penal contra el futbolista malgrat que la Fiscalia ja l’havia retirada -només mantenia l’acusació contra el pare-. Sota el seu comandament, l’Advocacia de l’Estat va forçar que Messi s’assegués al banc dels acusats i va ser, igualment, un subordinat de Silva qui va definir Messi com un “capo mafiós”.

Contra el procés

Així mateix, també com a cap dels serveis jurídics, Silva es va destacar en l’elaboració de diversos informes sobre l’actuació del Parlament de Catalunya i el 9-N que la situen a la ‘cuina’ de l’acció del Govern espanyol contra el procés sobiranista que ha acabat amb les condemnes d'inhabilitació a Artur Mas, Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs.