El Marroc segueix fent història al Mundial de Qatar 2022 i s'imposa a Portugal (1-0) per convertir-se en el primer equip africà en escriure el seu nom a les semifinals d'una Copa del Món. 

Cristiano Ronaldo, de nou a la banqueta

La posada en escena del Marroc, la mateixa que contra Espanya. Walid Regragui tornava a presentar un equip molt curt i compacte, que sobre el 4-3-3 inicial, es convertia en 4-5-1 en fase defensiva amb Sofiane Boufal i Hakim Ziyech com a sacrificats per tancar els carrils. Ambdós serien una glopada d'aire fresc quan els 'Lleons de l'Atlas' recuperaven la pilota, i és que poder respirar amb la possessió seria necessari en vista del difícilment repetible esforç físic que els marroquins van fer als vuitens. 

Mentrestant, Fernando Santos tornaria a deixar a la banqueta Cristiano Ronaldo per apostar de nou per l'autor del flamant hat-trick contra Suïssa, Gonçalo Ramos. Certament, el combinat luso estaria mancat d'una referència a dalt, però el talent de Joao Félix i companyia a tres quarts crearia molt de perill durant els primers instants de partit.

Cristiano Ronaldo banquillo Marruecos Portugal / Foto: EFE
Cristiano Ronaldo, de nou a la banqueta d'inici / Foto: EFE

En-Nesyri no perdona un error garrafal de Diogo Costa

Portugal arrencava el partit corresponent a les expectatives i volia ser superior. Les primeres arribades han estat seves i la sensació de perill era constant. No obstant això, la disciplina defensiva marroquina aniria abaixant les revolucions i els nord-africans farien una passa endavant en el partit.

Portugal cauria en la manca d'idees que va turmentar Espanya i el Marroc començaria a creure-s'ho. Aleshores, arribaria l'error garrafal de Diogo Costa. El porter del Porto sortiria a buscar bolets per tractar de blocar una centrada d'Attiat-Allah, però Youssef En-Nesyri s'anticiparia per enviar la pilota cap al fons de la xarxa davant la incredulitat de tota la defensa portuguesa i de mig Al-Thumama.

Diogo Costa uvas En Nesyri gol Marruecos Portugal / Foto: EFE
En-Nesyri, anticipant-se a Diogo Costa per fer l'1-0 / Foto: EFE

Les cames del Marroc diuen prou

A la represa, el futbol dels portuguesos tindria un nou aire. El Marroc ja estava tancant a la seva meitat de camp i els europeus ja posarien sobre la gespa tota l'artilleria restant. Els Cristiano, Leao i Cancelo s'afegirien als Bruno Fernandes, Joao Félix i Bernardo que ja estaven jugant.

I per acabar-ho d'adobar, les cames del Marroc dirien prou. Primer cauria lesionat Romain Saïss i després ho faria Hakim Ziyech. El Marroc, amb l'energia ja en reserva, no li quedaria una altra que defensar amb tot. Intuïció, defensa per acumulació i fe perquè el rellotge s'accelerés. Amb tot, el plus dels omnipresents Amrabat i Ounahi remaria pels seus companys per doble.

Ziyech lesionado Marruecos España / Foto: EFE
Ziyech, lesionat / Foto: EFE

La història del Mundial de Qatar 2022 continua per al Marroc

I de nou, la muralla marroquina esterilitzaria qualsevol intent luso. Per aquesta raó el Marroc només ha concedit un gol des que va començar el Mundial i per aquesta raó s'han convertit en el primer combinat africà en classificar-se per a les semifinals d'un Mundial. Així doncs, la història continua...