Ningú ho havia aconseguit fins aquesta matinada. Marc Gasol ha guanyat l'anell de campió de l'NBA amb els Toronto Raptors i, per tant, ell i Pau es converteixen en els primers germans que ostenten aquest títol. 

Pau Gasol va guanyar el seu primer anell el 14 de juny de 2009, fa exactament 10 anys, després de derrotar els Orlando Màgic amb Los Angeles Lakers. L'any següent, també amb la franquícia californiana, Gasol tornaria a ser campió derrotant els Boston Celtics.

pau gasol títol nba

EFE

Tot i que el campionat nord-americà ha vist competir a més de 50 combinacions de germans, aquest fet no havia succeït fins aquest divendres, quan el pivot de Sant Boi ha emulat Pau Gasol per derrotar els vigents campions, els Golden State Warriors de Stephen Curry. De fet, el base del conjunt californià també té un germà que competeix a l'NBA -Seth Curry, jugador dels Portland Blazers- però la seva dinastia encara no ha aconseguit imitar la gesta dels Gasol. 

Ara per ara només hi ha precedents de pares i fills que comparteixen campionats. El primer cas va succeir el 1967, quan Matt Guokas Junior va aconseguir el títol de l'NBA amb els Filadèlfia 76ers. 20 anys abans, el seu pare Matt Guokas havia guanyat la Basketball Association of America (BAA), precursora de l'NBA, amb els Filadèlfia Warriors. Després de Guokas, tres duos pare-fill han aconseguit emular su gesta: Rick i Brent Barry, Bill i Luke Walton i Mychal i Klay Thompson.