L'estat del braç dret de Marc Márquez continua sent una incògnita. Després de no recuperar-se bé de la seva primera intervenció per la fractura de l'húmer, el pilot de Cervera va haver de tornar a la sala d'operacions i ampliar el temps de recuperació.

Ningú, però, pensava que Márquez no reapareixeria aquesta temporada, fins que La Gazzetta dello Sport va informar que el pilot havia visitat especialistes a Àustria i als Estats Units que li haurien recomanat tornar-se a operar, la qual cosa el deixaria fora dels circuits fins al maig del 2021.

Marc Marquez recuperacio brac gimnas @marcmarquez93

Marc Márquez, fent recuperació al gimnàs / @marcmarquez93

El prestigiós doctor Costa no ho veu clar

Enmig de l'enrenou format per la informació de La Gazzetta dello Sport, ha aparegut a escena el prestigiós doctor Claudio Costa, amb 44 anys d'experiència, i que, entre d'altres, ha operat Valentino Rossi i Mick Doohan, a qui li va salvar una cama en realitzar-li una transfusió de sang de l'extremitat sana a l'afectada.

El doctor Costa creu que Márquez podria haver desenvolupat una pseudoartrosi. "Un húmer operat amb cargols i placa triga tres mesos a cicatritzar, però de vegades la consolidació porta més temps i, en el pitjor dels casos, pot conduir a una pseudoartrosi. Si és un només un retard, es pot esperar fins i tot tres mesos després. Però estem parlant d'un pilot que hauria de ser a la pista a finals de febrer. Si Marc té pseudoartrosi, la recuperació serà llarga. Jo l'hauria operat ja", ha afirmat a GPOne.

marc marquez caiguda @dazn és (1)

Moment en què Márquez va tenir l'accident en el qual es va fracturar l'húmer del braç dret / @dazn

El doctor, a més, ha explicat com seria aquesta tercera intervenció a la qual podria estar condemnat Márquez, segons les últimes informacions. "S'agafen dos trossets d'os, normalment de la cresta ilíaca de la pelvis, i es fa una espècie d'entrepà col·locant-los per sobre i per sota de l'húmer fracturat. L'húmer, d'aquesta manera, queda al mig totalment comprimit".

D'altra banda, segons el doctor Claudio Costa, la segona intervenció a la qual va ser sotmès Márquez no va ser l'adequada. "Si els cargols que li van posar per primera vegada estaven bé i no es van trencar quan va obrir el finestral de casa seva, es podrien haver tret tots i la placa, haver deixat l'os lliure i haver posat un clau, cosa que vaig suggerir des del principi".