El Gran Premi de l'Argentina arriba pocs dies després d'estrenar la temporada a Portimao en un primer cap de setmana molt polèmic. No hi serà Marc Márquez, que va tenir un accident, es va lesionar i va ser operat aquesta mateixa setmana. Però el pilot català ha estat el gran protagonista d'aquesta prèvia abans d'arribar a territori sud-americà.

Marc Márquez pren el protagonisme al GP de l'Argentina

Aquest divendres es disputen els primers entrenaments lliures, dissabte és el torn de la qualificació i de la cursa esprint, i diumenge tocarà la cursa a Termas de Río Hondo. I Marc Márquez no correrà la segona cursa del Mundial. Tothom es va sorprendre amb el gran rendiment del pilot d'Honda, però l'accident que va provocar el diumenge en el dia de la cursa ha acabat marcant aquesta setmana camí a l'Argentina.

Marc Márquez Miguel Oliveira
Marc Márquez interessant-se per Miguel Oliveira / Foto: EFE - Nuno Veiga

"Marc Márquez va ser un desastre", va dir Ducati. "Esperàvem un càstig més sever; és una broma", va dir Aprilia. I diversos pilots també van carregar contra Márquez. El pilot de Cervera va ser sancionat amb una doble long lap en el proper Gran Premi, però van especificar que si no corria a l'Argentina, aleshores la sanció passaria a la propera cursa que disputés. Un canvi de normativa adaptat per intentar sancionar Márquez com fos. Honda ha recorregut a la decisió i la discussió ha seguit fins al Tribunal d'Apel·lació. Tot i això, el pilot català va reconèixer la seva culpa.

Però és que tota la prèvia d'aquest Gran Premi de l'Argentina ha anat sobre Marc Márquez, que a sobre no correrà al circuit de Termas de Río Hondo. Per tant, debat sense sentit. Marc Márquez s'està recuperant per poder tornar a competir a mitjans d'abril als Estats Units.

Marc Márquez Honda / Foto: Europa Press - Gigi Soldano
Marc Márquez sobre la seva Honda / Foto: Europa Press - Gigi Soldano

Bagnaia serà el rival a batre

I és que esportivament hi ha molt poc a afegir. S'esperen molt poques novetats en aquest nou cap de setmana de curses al campionat de motociclisme. Tothom sap que no hi hauran sorpreses i que la moto més ràpida segueix sent la Ducati. I el pilot més fort seguirà sent Pecco Bagnaia, el vigent campió del món.

El pilot italià ja es va imposar en la cursa esprint i en la cursa del diumenge al GP de Portugal. I Bagnaia ja és el líder en solitari i amb bastanta diferència al capdavant del Mundial de MotoGP. Si ell no falla, sembla que ningú li podrà fer ombra. Però caldrà estar atents a la resta de les Ducati, al paper de les Aprilia de Maverick Viñales i Aleix Espargaró, a més de veure si Fabio Quartararo pot evolucionar amb la Yamaha.