Amb la boca oberta. Així ha deixat Marc Márquez a tots els aficionats a MotoGP, durant la primera qualy de l'any al Gran Premi de Portimao. Després dels primers tests de pretemporada, poques eren les expectatives amb l'Honda pilotada pel català, però sempre es guarda un as sota la màniga.

El pilot de Cervera ha tornat a fregar la làmpada, primer a la Q1, on ha agafat roda a Miguel Oliveira, aconseguint el rècord absolut d'aquesta Q1. Semblava difícil que Marquez pogués superar aquest 1:37,6, i més quan Jack Miller, que al final ha acabat cinquè, s'ha tret de la màniga un 1:37,5. Però el de Cervera, que és més viu que la fam, ha agafat roda de Pecco Bagnaia, i s'ha colat en l'últim instant com primer en la qualy, polvoritzant el crono amb un 1:37,2, que li ha permès obtenir la seva pole número 92 a la seva trajectòria, la 64 en la categoria reina.

Márquez és un geni

Marc Márquez ha demostrat estar fet d'una altra pasta. Està absolutament boig i ha tornat a ensenyar-nos per què. Ningú no s'esperava que amb els problemes que ha vingut donant l'Honda, durant la temporada passada i durant aquesta pretemporada, Márquez es colés al capdavant per sortir primer a la graella a la cursa de diumenge, però és que és un geni.

Amb prou feines s'ha ficat a la Q2, havent de passar per la Q1, on ha batut el rècord de pista, seguint Miguel Oliveira. Amb aquest 1:37,6, a la primera volta, Marc s'ha quedat al box i l'ha bastat per colar-se a la Q2. De fet, al més gran dels Márquez se l'ha vist dir "no puc baixar més el temps, és el que hi ha", però vaja si podia.

Ha estat durant l'última volta de la Q2, on ha vist una oportunitat d'or d'enganxar-se a la roda de Pecco Bagnaia, que en aquell temps tenia el rècord de pista. El de Cervera ha serrat les dents, conscient que era la seva última oportunitat per fer tronar i ploure, i per a sorpresa de tots, ho ha fet. Sortirà primer diumenge.

Márquez tractarà d'aprofitar les curses a l'esprint

Com dèiem, Márquez sortirà líder diumenge al Gran Premi de Portimao, però abans, avui dissabte a les 16:00 hores, el pilot de Cervera tractarà d'aprofitar la seva privilegiada posició per sumar els primers punts del campionat.

Serà en el nou format que s'ha implementat aquest any a la categoria reina, les curses a l'esprint. Es faran la meitat de voltes que en una cursa normal i sumarà la meitat de punts, per la qual cosa aquest any, amb aquests punts extra, se superarà el rècord de MotoGP.

Així doncs, Márquez haurà de defensar la seva posició per sumar els màxims punts possibles per estar a dalt de tot de la classificació i, també, agafar bones sensacions per a la cursa de diumenge. El de Cervera no entrava a les travesses per ser a dalt, però és el millor pilot de la graella i ha tornat a demostrar per què. Ara, ha tornat a despertar la il·lusió entre els seus aficionats, que somien amb el seu novè campionat.