Després de firmar la pole en el Gran Premi de Portugal, Marc Márquez havia generat grans expectatives de cara a la primera prova del campionat de MotoGP del 2023. Però, malauradament, el pilot de Cervera ha hagut d'abandonar, després de provocar un accident en intentar avançar Miguel Oliveira i Jorge Martín. Només s'havien recorregut 3 voltes a Portimao, i Márquez s'ha precipitat quan encara quedava tota la cursa per davant, i tant ell com Oliveira, que competia a casa, han sortit fora del circuit, sense poder completar-lo.

Pecco Bagnaia ha sigut el clar vencedor de la primera cursa del campionat, però Marc Márquez ha protagonitzat una impactant imatge en l'accident en el qual hi ha estat implicat, amb Oliveira, tot i que els dos pilots no han patit cap molèstia greu. El de Cervera ha tocat lleugerament la moto de Jorge Martín i s'ha desestabilitat, emportant-se per davant Oliveira.

Márquez té una possible fractura a la mà dreta

Un cop ha finalitzat la cursa, les mirades estaven posades en l'estat físic de Márquez i Oliveira. Tal com ha explicat el metge Ángel Charte, al pilot de Cervera "a la radiografia li hem detectat una possible fractura al primer metacarpià de la mà dreta i la hem immobilitzat. Res més. La seva evolució dependrà de les proves complementàries que farem demà". 

Pel que fa a l'altre pilot afectat, Miguel Oliveira, "les proves li han sortit negatives, no veiem res anormal, però els metges prefereixen fer-li més proves aquesta tarda", puntualitzava Charte. La pròxima carrera serà diumenge vinent, a Argentina, i durant aquesta setmana es coneixerà si el català i el portuguès poden tornar a competir i deixar enrere l'episodi de Portimao.

El pilot de Cervera demana disculpes

Un dels grans al·licients de la prova era que Oliveira pogués firmar una gran actuació davant la seva gent, i només ha pogut recórrer tres voltes de les 25 que tenia el circuit. Després de la fatídica caiguda, l'afició portuguesa ha escridassat a Marc Márquez, que posteriorment s'ha anat a disculpar al box de Miguel Oliveira, conscient que s'havia precipitat a l'inici de la cursa i que havia provocat aquest accident que deixava sense opcions de finalitzar la prova a Márquez i Oliveira.

De moment, però, cap dels dos pilots pateix lesions greus i se'ls faran més proves. De cara al proper gran premi, el de Cervera ha rebut una sanció i haurà de fer una doble long lap. De totes maneres, si es confirma la fractura que té, dependrà de la seva evolució que pugui competir a l'Argentina. Tot i que no ha pogut puntuar, Márquez comença la temporada 2023, una altra sobre les rodes de la seva Honda, amb 7 punts, després d'acabar en tercera posició en la cursa a l'esprint d'aquest dissabte, una prova que s'ha afegit aquest any per augmentar l'emoció.