Quan es va a més de 200 kilòmetres per hora, la línia entre ser l'heroi de la pel·lícula o el malvat és encara més fina. Marc Márquez, però, que s'autovaticinava un cap de setmana complicat — per no dir que una temporada de més fredes que de calentes — venia veient la cara de la moneda durant aquest primer cap de setmana de MotoGP.

La qualy va ser un autèntic show. Se sabia inferior als seus rivals, però en veure Bagnaia en volta, va identificar la seva oportunitat a la roda del vigent campió del món per adjudicar-se una pole que ni els més optimistes haurien endevinat. Sigui com sigui, els primers revolts de la carrera a l'esprint van dictar sentència i el van dur a una cinquena posició que, si bé era molt agre en vista que partia des de la primera plaça de la graella, era esperançadora perquè estava aguantant el tipus contra els infernals ritmes de les Ducati. Aleshores, va tensar la línia entre l'heroi i el malvat i l'arriscada aposta li va valer per escriure el seu nom de manera inesperada al top 3 de la cursa llançada de Portimao.

Marc Márquez Honda entrenaments Portimao Portugal / Foto: Europa Press - Gigi Soldano
Marc Márquez, a bord de la seva Honda a Portimao, Portugal / Foto: Europa Press - Gigi Soldano

Un diumenge negre

El dissabte havia estat un dia d'alegries per un Márquez que feia al·lusió al seu llegat. Fer la pole del GP de Portugal i aconseguir sumar els primers 7 punts de la temporada en un moment de vaques magres semblava encendre una llum al final del túnel, però tres voltes tardaria aquesta a tornar a perdre's en la foscor.

En els primers metres, la brutal sortida de Miguel Oliveira el deixava enrere, així com ho faria un Jorge Martín que també es veuria involucrat en el que vindria amb posterioritat. Marc, en un error de qüestió de mil·límetres, tocaria al madrileny per perdre l'estabilitat i emportar-se per davant un Oliveira que res tenia a veure amb la pel·lícula.

Portimao carrega contra Marc Márquez

El portuguès havia arrencat la carrera com una exhalació convençut de donar espectacle a la seva afició. Corria a casa i, tot i arrencar des de la segona línia, poc ha tardat a posar-se líder. No obstant això, l'error del cerverí se'l cobrava com a principal víctima i el d'Aprilia, com Marc, acabava per terra i havent de dir adeu a una carrera molt especial per a ell.

El '93' se sabia culpable, i tot just arribar a la zona de boxes, s'ha dirigit al del lusità per traslladar-li el seu penediment. Amb tot, el que no deixa de ser un gest noble seria correspost amb la sonora xiulada de Portimao perquè, en aquesta primera pel·lícula de la temporada, Marc Márquez seria el malvat.