Marc Marquez obté la pole en una difícil sessió de qualificació en el GP del Japó, al circuit de Motegi. Amb aquesta fita, el pilot de Cervera aconsegueix el ple absolut de poles a tots els circuits del Mundial en la categoria reina.

La pole obtinguda al traçat japonès aquest matí no ha sigut un camí de roses del pilot lleidatà a causa de les condicions canviants amb les quals s'ha trobat. Una sessió de classificació molt disputada que s'ha decidit durant els últims instants amb la inesperada aparició del pilot italià Franco Morbidelli en la lluita per la primera plaça, que ha acabat la sessió en segona posició per darrere del català i la seva Honda, que s'han adaptat perfectament als canvis climatològics. La lluita per la pole també ha tingut un altre protagonista català, Maverick Viñales, que al final s'ha hagut de conformar amb la 4a posició per darrere del francès Quartararo, que sortirà 3è.

El circuit japonès de gran record pel lleidatà, ja que és on s'ha coronat campió del món en els anys 2014, 2016 i 2018, era l'únic traçat que encara se li resistia a Màrquez a la categoria reina. Amb aquesta, el cerverí assoleix la seva pole número 62 a MotoGP per un total de 90 en el transcurs de la seva trajectòria.

Qualificació GP del Japó de MotoGP