Dues curses. Aquest és el temps que ha tardat a saltar pels aires la relació entre Marc Márquez i Pecco Bagnaia, líder de Ducati i 'nen consentit' de Luigi Dall'Igna, director general de l'equip italià. El pilot de Cervera està molest amb Ducati, que li ha donat la moto de l'any passat mentre que els pilots de Ducati oficial i de Pramac tenen la del 2024, molt més millorada i ràpida. Jorge Martín ho va demostrar, en guanyar amb solvència a Portugal. Bagnaia, en canvi, no va estar còmode, fins al punt que Marc Márquez el va atrapar i li va intentar avançar.

Bagnaia, tanmateix, es va negar a permetre l'avançament, no va cedir al canvi de traçada de Marc Márquez, la qual cosa va acabar amb ambdós pilots a terra. De portes enfora, Ducati va guardar silenci, i més quan la investigació oficial va acabar sense sancions, en considerar-ho una acció de carrera. De portes endins, tanmateix, hi ha enuig de Dall'Igna, però no amb Bagnaia, sinó amb Márquez.

Márquez: "Error que no esperava de Bagnaia"

Davant d'aquesta situació, Marc Márquez no s'ha volgut quedar callat i ha sortit al pas, acusant Bagnaia de la caiguda d'ambdós a Portimao. "Ha estat un error que no m'esperava de Pecco, perquè quan li ha passat Acosta estava patint molt amb els pneumàtics i quedaven tres voltes encara. Estàvem lluitant per un cinquè, sisè lloc, dos punts per a dalt o per a baix. I quan pateixes tant amb els pneumàtics saps que si no és en aquesta corba, en la següent t'avançaran", ha afirmat Márquez sobre l'acció polèmica.

Llançat el missatge, Marc Márquez ha tornat a la cordialitat. "Ha volgut tornar-me l'avançament d'una manera una miqueta optimista, al límit de tot, perquè hem acabat dos pilots en la grava. Però, al final són coses que passen en les carreres. Al final, quan els comissaris m'han cridat a Direcció de Carrera els he dit: 'Vosaltres decidiu. Per a mi és una acció que està molt al límit d'un incident de cursa'. Jo els he dit que tenia un punt neutre, que anava a respectar la decisió, que no anava a empènyer ni per a un costat ni per a un altre. Però al final la conseqüència ha estat que zero punts per a mi i per a Pecco", ha afegit.

Pecco Bagnaia Ducati test Sepang / Foto: Europa Press
Pecco Bagnaia, pilot de Ducati / Foto: Europa Press

Bagnaia acusa Márquez de la caiguda

A l'altre costat, Pecco Bagnaia s'ha defensat atacant, ja que en comptes d'admetre l'error, ha acusat Márquez de l'incident. "No tindrem sancions perquè la sanció ja és tenir zero punts els dos. Són situacions molt difícils d'entendre. Un intenta fer el màxim per a si mateix. Estic d'acord en el fet que no hi hagi sancions, sí, absolutament", ha començat explicant l'italià en DAZN.

"Márquez ha intentat tancar la seva línia per ser davant i ens hem tocat i hem acabat amb zero punts els dos. Hem parlat els dos. M'agrada aquesta forma que es parlin els pilots, però segurament tots dos tenen dos punts de vista diferents", ha afegit.