El motor encès de l'Honda RC213V ja comença a ressonar dins del cap de Marc Márquez. Aquest proper cap de setmana torna a competir al Gran Premi de Portugal després de rebre la tan esperada alta mèdica. Una llarga recuperació que definitivament queda enrere i ara toca remuntar al campionat i tornar a lluitar per aconseguir el títol de MotoGP.

Aquest divendres a partir de les 10.55h al circuit de Portimão es veurà el redebut del vuit vegades campió del món de motociclisme sobre la seva Honda. Marc Márquez pujarà a la seva moto per competir de manera oficial al circuit portuguès, on ara fa un mes va anar a entrenar en el tram final de la seva recuperació.

El 19 de juliol del 2021 va patir una espectacular caiguda en la primera cursa del campionat de l'any passat. Des d'aleshores, un autèntic calvari d'operacions fins ara, quan nou mesos després de l'accident per fi ha rebut l'alta mèdica.

Marc Marquez MotoGP @marcmarquez93

Marc Márquez amb el mono de competició / @marcmarquez93

Engegant motors

I si la setmana passada va rebre el vistiplau per córrer aquest proper diumenge la seva primera cursa des de fa pràcticament un any, el mateix Marc Márquez es mostra confiat i amb moltes ganes. L'última reacció del pilot de Cervera il·lusiona, i molt, els aficionats del món del motor.

"Engines on! It's race week" (Motors engegats! És setmana de cursa), diu Márquez a través de les xarxes socials en una piulada acompanyada d'una fotografia d'ell somrient en un pit lane.

Marc Márquez engines on TUIT

Portugal, bons records

El pilot català torna, però voldrà tornar per guanyar. I al circuit de Portimão ja sap què és aconseguir victòries. Les va aconseguir a l'any 2010 quan encara corria amb una Derbi a la categoria de 125cc i també al 2012 quan estava a Moto2 amb una Suter-Honda. Precisament, aquesta última victòria a Portugal va ser en la seva última participació en aquest Gran Premi. Des d'aleshores, el circuit portuguès va desaparèixer del Mundial i l'any passat va tornar al calendari, però Márquez ja estava lesionat i no va poder córrer.

El proper divendres es tornarà a veure Marc Márquez competint en els dos primers entrenaments lliures del GP de Portugal; dissabte toquen dos lliures més i la sessió de qualificació; i finalment diumenge hi haurà la tan esperada cursa a les 14.00h.

Imatge principal: Marc Márquez somrient / @marcmarquez93