Passen les setmanes i no n'hi ha cap que no tinguem novetats sobre el denigrant tracte que va rebre Diego Armando Maradona en els dies previs abans de morir. Gairebé tres mesos després del fatídic dia que va patir una aturada cardiorespiratòria, noves informacions de la investigació denoten la falta de professionalitat i de cura.

La mort de Maradona ha anat envoltada de molta polèmica. Primerament per part dels seus admiradors, que van originar problemes en la seva vetlla. Però després per tot l'escàndol creat pel seu metge personal, Leopoldo Luque, i els cuidadors que tenia, que els han posat sota el focus per una presumpta mala praxis​.

Maradona EFE

Maradona a la banqueta durant un partit / EFE

Cervesa amb pastilles

Ja des de l'operació d'un hematoma subdural, a principis del novembre del 2020, que les coses no es van fer bé i per aquest motiu ara mateix hi ha una investigació oberta per la mort del Pelusa. Aïllament obligat, pastilles i droga perquè no molestés, i ara surten noves declaracions al respecte.

Griselda Morel, psicopedagoga del fill petit de Maradona, Dieguito Fernando, ha explicat nous detalls que s'han filtrat del seu testimoni en la investigació. "Monona (cuinera de Maradona) ens va començar a explicar que per exemple un dels custodis, no va dir quin, li trepitjava les pastilles i les posava en la cervesa perquè no molestés a la nit", assegura. Però també explica que "feia això amb les pastilles a demanda de Diego" perquè no dormia. Fins i tot, diu que "si Diego s'aixecava a les 9 del matí i demanava cervesa, li donaven".

Maradona EFE

Maradona corrent durant un entrenament / EFE

Bevent vi en una casa que era "un fàstic"

Així mateix, explica que, per exemple, "estava fent rostit i Charly (persona de l'entorn de l'exfutbolista) prenent vi amb Diego a la taula de dinar. Verónica va esperar que Diego anés al bany i just va arribar l'anestesista que li va donar un sèrum màgic". Òbviament no podia beure vi, però van excusar-se dient que "només era una copa".

També afirma que "Charly deia que era normal que Diego caigués, que estava acostumat". I per acabar, diu que "la casa de Diego sempre era una ronya, un fàstic, tot desordenat".

 

Imatge principal: Maradona bevent una cervesa / EFE