El Barça, sovint ha apostat per joves futbolistes que apunten molt alt, però, també sovint, instal·lar un jugador prometedor a un club tan exigent com ho és el blaugrana acaba per cremar la seva figura amb les expectatives que es generen al seu voltant. Això ha passat en innumerables ocasions com, per exemple, en el cas de Malcom, però també va succeir amb l'arribada de Jean-Clair Todibo al mes de gener de 2019.

El central francès era tota una jove promesa a la Ligue 1 quan defensava els colors del Toulouse, tancant el FC Barcelona una gran operació de mercat amb la seva arribada a canvi d'1 milió d'euros quan el seu valor de mercat assolia els 8. No obstant això, davant la ferotge competència que tenia aleshores amb noms com Samuel Umtiti, Clément Lenglet o Gerard Piqué, Todibo va sortir cedit cap al Schalke 04 a canvi d'1,5 milions d'euros un any després de la seva arribada al Camp Nou.

Todibo Barca EuropaPress
Jean-Clair Todibo durant un partit amb la samarreta del Barça / Foto. Europa Press

El Barça va seguir fent negoci amb Todibo

La temporada del jove defensa a Alemanya va convèncer i el Barça, havent ja amortit la seva compra amb els 1,5 milions ingressats per la cessió, va tornar a facilitar el seu préstec al Benfica, aquest cop, a canvi de 2 milions d'euros. En aquest cas, però, la cessió no va ser prolífica, durant un total de 3 mesos i tornant al Camp Nou amb una imatge no tan reforçada com quan va passar per la Bundesliga.

Va ser aleshores quan el Niça es va interessar en ell, aconseguint la seva cessió durant el segons semestre de la temporada 2020/21 i fent definitiu el seu traspàs al club francès en arribar al mes de juliol. Concretament, Todibo va recalar al Niça a canvi de 8,5 milions d'euros, que sumat als 1,5 que va pagar el Schalke i els 2 que va pagar el Benfica, s'arriba a un benefici d'11 milions d'euros, tenint en compte que el jugador va costar-li 1 al Barça.

Todibo / Benfica
Jean-Clair Todibo, en la seva arribada al Benfica / Foto: Benfica

El club català va acabar tancant una bona operació amb ell, però de la mateixa manera que un dia van ser els blaugrana qui li van veure potencial, ara és el Manchester United qui ho hauria fet. Concretament, segons MailSportErik ten Hag hauria demanat l'arribada del futbolista nascut a la Guaiana Francesa per substituir Harry Maguire a la rereguarda Red Devil

Todibo, qüestió de moments

Todibo sempre ha estat un defensa molt dotat, però el Barça va arribar en un moment molt d'hora, amb el jugador encara amb 18 anys. No obstant això, després de fer-se futbolista amb la samarreta de tres equips diferents, al Niça és on ha assumit el rodatge que necessitava per fer-se important. Ara, amb un valor de 30 milions d'euros, deixarà Mateu Alemany amb un pam de nassos en veure que va tenir al davant la possibilitat de recuperar-lo i ho va deixar córrer.