El Manchester City necessita un miracle per guanyar aquesta Premier League. Els citizens han perdut el derbi contra el Manchester United (1-2) amb els gols de Rashford i Martial i són a 14 punts del Liverpool, líder indiscutible. Amb aquesta derrota, és la pitjor arrencada de Pep Guardiola en la seva carrera d'entrenador.

A 14 punts del Liverpool

El derbi de Manchester mai decep. No importa com arribi el Manchester City, ni el Manchester United, quines dinàmiques acumulen i com estan jugant. En un partit d’aquestes dimensions, pot passar de tot i més quan a part de jugar-te els tres punts, et jugues l’orgull de saber qui és el millor equip de la ciutat.

En els últims temps, els citizens han passat per sobre dels red devils, que es troben en una fase de canvi amb molts jugadors joves. Un d’ells és Marcus Rashford que als seus 22 anys és l’autèntica estrella de l’equip. L’anglès ha estat la referència ofensiva del seu equip i ha estat l’autor d’obrir la llauna.

Rashford celebracio Manchester City Manchester United Europa Press

Europa Press

El United ha tingut 10 minuts màgics a la primera part en què ha estat una piconadora. El City s’ha mostrat molt vulnerable en defensa i els de Solskjaer no ho han desaprofitat amb contraatacs letals. Rashford ha perdonat dos gols claríssims, però Martial s’ha encarregat d’ampliar el marcador amb un golàs.

Guardiola s’ha vist superat malgrat provar-ho de totes maneres, però el català sabia que si marcaven un gol, es tornarien a reactivar en el partit. En un derbi com aquest no podia faltar la polèmica i si en el primer gol, el VAR havia mostrat la pena màxima a favor del United, just abans de finalitzar la primera part, el vídeoarbitratge ha decidit que no hi havia penal per al City.

Rashford, l’estrella de Manchester

Les mans de Fred havien estat claríssimes, però tot i així l’àrbitre no ha volgut xiular-lo. Guardiola es cabrejava, però és que no podia concedir els atacs rivals amb tanta facilitat. L’esbroncada a la mitja part haurà estat d’aquelles que es recorden i el City ha provat de retallar diferències a través de De Bruyne i Sterling a la segona part.

Pep Guardiola EFE

El temps s’ha anat esgotant i el marcador no es movia. Fins que en el minut 85 Otamendi ha marcat de cap. Emoció a l’Etihad Stadium i final d’infart. Al final, els tres punts han viatjat fins a Old Trafford i el City necessita reaccionar davant aquesta temporada tan irregular.