Ja és matemàtic. El Manchester City és el nou campió de la Premier League. L'equip de Pep Guardiola relleva el Chelsea com a millor equip d'Anglaterra després que el Manchester United hagi perdut a Old Trafford contra el cuer, el West Bromwich Albion (0-1). 

Contra tots els pronòstics, els red devils han estat incapaços de trencar una defensa que ha encaixat 52 gols aquesta temporada. José Mourinho, tot i la despesa milionària, ha fracassat contra un dels equips més dèbils de la lliga amb un plantejament que sempre ha mort a la frontal de l'àrea. Sense idees ni recursos en l'atac estàtic.

A més, les poques ocasions del United han topat amb Ben Foster, porter del West Bromwich. El gol de Jay Rodríguez a la sortida d'un córner clausura la Premier League a falta de cinc jornades pel final. Guardiola cristal·litza un doblet que ja tenia coll avall després de l'exhibició del seu equip contra el Tottenham a Wembley. 

El títol de la Premier adorna un palmarès envejable per a un entrenador de només 47 anys. Guardiola ja ha guanyat 23 títols, entre ells, les lligues d'Espanya, Alemanya i Anglaterra, a més de dues Champions League. 

Manchester City gol Tottenham   EFE
Premier League El City balla el Tottenham (1-3) Aleix Torres