La foto d'arribada ha estat necessària per designar qui ha estat el vencedor de la desena etapa del Tour de França. La igualtat entre Magnus Cort Nicholas Schultz romandria fins a l'últim centímetre, però finalment, s'ha certificat que ha estat Cort el més ràpid en recórrer els 148,1 quilòmetres entre Morzine i Megéve amb un temps de 3 hores, 18 minuts i 50 segons.

Luis León Sánchez havia fet somiar

Tot i que la victòria s'ha debatut entre al danès i l'alemany, Luis León Sánchez ha fet somiar momentàniament en trencar una sequedat de quatre anys sense cap victòria espanyola al Tour de França. En 'Luisle', sabedor que els seus 38 anys el privarien de les opcions d'endur-se una victòria a l'esprint — "he perdut embranzida", deia — ha atacat des de lluny. A aproximadament a 11 quilòmetres del final de l'etapa, s'ha posicionat primer i semblava que podria revalidar la primera posició espanyola que va aconseguir Omar Fraile a l'aeròdrom de Mende, el 2018.

Tanmateix, l'atraparien Lennard Kämna , Matteo Jorgenson, Dylan van Barle i els mateixos Schultz i Cort. Tots ells venien com a aspirants a endur-se aquesta desena entrega del Tour, però finalment, han estat els dos protagonistes de l'ajustadíssim final a Megéve qui aconseguirien sobrepassar al ciclista murcià, que ha acabat firmant una meritòria tercera posició.

Pogacar manté el mallot groc per 11 segons

A 38 quilòmetres de la meta ha decidit atacar l'italià Alberto Bettiol aconseguint 20 segons sobre els 24 perseguidors i 7,25 minuts amb relació a l'escamot. Aleshores, al seu pas es trobaria una manifestació que aturaria les pedalades durant 15 minuts. Tots els ciclistes peus a terra.

Tadej Pogacar podio mallot amarillo Tour de Francia / Foto: Guillaume Horcajuelo - EFE
Tadej Pogacar, celebrant que encara manté el mallot groc sobre el podi / Foto: Guillaume Horcajuelo - EFE

Després de la represa, l'alemany Kämna l'atraparia amb la mirada posada en donar caça Tadej Pogacar a la general. Si bé acabava la novena etapa essent líder amb un coixí de 39 segons, l'eslovè travessa l'equador del Tour de França a 11 segons del mateix Kämna, que amenaça en l'entrada del Tour de França de ple als Alps. Ho farà aquest dimecres durant els 151 quilòmetres que separen Albertville de Col du Granon Serre Chevalier.