El ciclista de Luxemburg Bob Jungels ha culminat en solitari els últims 60 quilòmetres de la novena etapa del Tour de França. L'atleta de 29 anys ha estat el primer en creuar la meta a Châtel les Portes du Soleil, per davant dels espanyols Jonathan Castroviejo i Carlos Verona. Tadej Pogacar continua líder de la classificació general, però aquest diumenge ha quedat lluny de la primera posició.

Jungels guanya en una etapa protagonitzada pels espanyols

Jungels ha estat el corredor més ràpid en l'etapa entre Aigle (Suïssa) Châtel (França), però des de Suïssa els espanyols han estat referència. Tot un grup format per Jungels, Verona, Luis León Sánchez, Barguil, Konrad, McNulty, Pinot, Houle, Van Aert, Izagirre, Castroviejo, Geschke, Latour i Goossens ha fet fugida, on quatre espanyols han somiat amb cridar victòria.

Els corredors espanyols no han decebut aquesta jornada, però tampoc han pogut trencar la mala ratxa al Tour. Finalment, Castroviejo ha quedat segon, i darrera d'ell, Verona. Tot i la bona posició en la qual han acabat, tots dos han estat molt lluny de poder sorprendre Jungels, qui s'ha escapat i no ha donat cap oportunitat als seus perseguidors.

La calor impedeix la remuntada

En un final vibrant, en què el belga Van Aert i el colombià Urán s'han desenganxat i desentès de la lluita, Thibaut Pinot ha estat la cara visible d'una caça que semblava imminent. Pinot ha arribat a posicionar-se a 20 segons de Jungels, a falta de 9 quilòmetres de la meta. El francès, però, ha baixat els braços i ha quedat en la quarta posició, a quaranta segons del luxemburguès.

Bob Jungels etapa 9 Tour de Franca / Foto: Yoan Valat - EFE
Bob Jungels, guanyador de la novena etapa del Tour de França / Foto: Yoan Valat - EFE

En la novena etapa del Tour, Jungels ha acabat a la primera posició. Acte seguit han creuat la meta Castroviejo i Verona, a 22 i 26 segons, respectivament. Thibaut Pinot els ha seguit, tot i que ha fet quilòmetres de mèrit, a 40 segons. En la cinquena posició ha acabat el líder indiscutit de la competició, a 49 segons de Jungels, Pogacar.

Tadej Pogacar etapa 9 Tour Franca / Foto: Yoan Valat - EFE
Tadej Pogacar, líder de la general del Tour de França, durant la novena etapa / Foto: Yoan Valat - EFE

Amb nou etapes disputades, Pogacar està complint els pronòstics que el situaven, com no pot ser d'una altra manera, com a favorit per poder revalidar la victòria de la darrera edició. L'eslovè sembla disposat a marcar el ritme a seguir per aquells que, tot i que sembli gairebé impossible, tinguin la valentia d'intentar remuntar-li els 39 segons que ha aconseguit acumular d'avantatge.

A més, ara, tindrà l'oportunitat de carregar cames i energies en la jornada de descans de dilluns, abans de tornar a pedalar, ja dimarts, en l'etapa de mitja muntanya i de 148,5km entre Morzine i Mègeve, en la que servirà com a preludi de l'equador de la prova, que viurà el seu final el proper dia 24 amb l'emblemàtica arribada als Camps Elisis de París.

 

Imatge principal: Bob Jungels, guanyador de la novena etapa del Tour, creua la meta amb el puny en l'aire / Foto: Europa Press