La Comunitat i l'Ajuntament de Madrid s'han compromès a aportar 10 milions euros per a la celebració de la Copa Davis a la capital espanyola el proper any. Així doncs, el nou projecte de la competició de tennis liderada per Kosmos, empresa de Gerard Piqué, segueix mirant el seu futur amb bons ulls.

El vicepresident del Govern regional, Pedro Rollán, ha recordat que la Federació Internacional de Tennis (ITF) ha donat suport en la reunió general celebrada recentment a Orlando, amb un 71,43 per cent dels seus vots a favor, al nou format de competició de la Copa Davis. La ITF comunicarà properament la designació de la ciutat que acollirà la primera edició d'aquesta nova Copa Davis, i amb la intenció d'acollir-hi també la segona.

10 milions de Madrid

El conseller de Cultura, Turisme i Esports, Jaime de los Santos, ha parlat amb Gerard Piqué, el màxim responsable del grup Kosmos per ratificar el que anteriorment era "una carta de declaració d'intencions". La Comunitat i l'Ajuntament de Madrid s'han compromès a aportar 4,5 milions d'euros, cadascuna de les dues administracions, als quals cal sumar un milió d'euros més per part d'Ifema, per sostenir financerament el torneig, no solament l'any 2019, sinó també el 2020.

Gerard Piqué Copa Davis tennis   EFE

EFE

Després de reconèixer que "hi ha una possibilitat certa que Madrid pugui acollir" aquest esdeveniment, Rollán ha assegurat que la Comunitat de Madrid no escatimarà ni mitjans ni esforços en el suport econòmic, el transport, les infraestructures, l'oferta hotelera i gastronòmica, així com l'hospitalitat. El vicepresident madrileny ha xifrat al voltant dels 200 milions d'euros el retorn econòmic de la Copa Davis, tot i que també ha destacat el seu impacte en la generació d'ocupació.

"Madrid és una seriosa i ferma aspirant a albergar la Copa Davis el 2019, i tant de bo que també el 2020", ha assenyalat el també portaveu de l'executiu madrileny. La competició en principi se celebrarà per primera vegada en aquest nou format a Madrid del 18 al 24 de novembre del 2019.