El 'cas Rubiales' ha estat un dels més greus que ha inundat la Federació Espanyola de Futbol en els últims anys. El petó no consentit de l'expresident de la RFEF a Jenni Hermoso després de la victòria de la selecció espanyola en el Mundial d'Austràlia i Nova Zelanda, celebrat durant l'estiu passat, ha acabat amb la dimissió del directiu canari, la seva posterior inhabilitació durant tres anys de part de la FIFA i un procés judicial que segueix el seu curs.

Luis de la Fuente acudeix a l'Audiència Nacional

De moment, encara no hi ha una sentència ferma cap a Luis Rubiales, però sí que diversos testimonis han acudit a l'Audiència Nacional a prestar declaració. Irene Paredes i Alèxia Putellas van presentar-se fa un parell de mesos, i ara li ha arribat el torn a Luis de la Funte, actual seleccionador del combinat espanyol masculí. El de La Rioja no va estar a la final del Mundial, però el que ha provocat aquesta declaració ha estat una reunió que va mantenir juntament amb Rubiales en els dies següents dels fets.

Luis Rubiales presentant Luis de la Fuente / Foto: Europa Press
Luis Rubiales, presentant Luis de la Fuente / Foto: Europa Press

Com no podia ser de cap altra manera, el seu testimoni era molt esperat. Pel càrrec que continua mantenint i perquè va ser present al costat de Luis Rubiales en un dels moments en què el seu càrrec més en dubte va estar. Tanmateix, segons ha afermat el diari especialitzat en informacions jurídiques El Correo, les paraules de l'entrenador de La Rioja han estat "intranscendents per al cas", ja que segons la seva versió, gairebé no va intervenir en la reunió.

La instrucció del cas Rubiales crida a altres d'implicats

Però a més de Luis de la Fuente, altres pesos pesants de la Reial Federació Espanyola de Futbol has presentat la seva declaració durant dijous passat. Pablo García-Cuervo, exdirector de Comunicació, i Enrique Yunta, subdirector de Comunicació, també han comparegut davant del titular del Jutjat Central d'Instrucció número 1, Francisco de Jorge, que a més del delicte d'agressió sexual, investiga si hi ha hagut coaccions a Jenni Hermoso perquè declarés públicament que el petó va ser consentit.

Pablo García-Cuervo, exdirector de Comunicació de la RFEF abans de declarar en l'Audiència Nacional / Foto: EFE
Pablo García-Cuervo, exdirector de Comunicació de la RFEF abans de declarar en l'Audiència Nacional / Foto: EFE

Per això, són molt importants les paraules d'aquests dos testimonis. Segons Patricia Pérez, cap de premsa de la RFEF, García-Cuervo va ser l'encarregat d'escriure l'escrit, que havia de portar la firma de Jenni Hermoso, afirmant que el petó que li va fer Luis Rubiales era consentit. Però García-Cuervo, sempre segons la font citada anteriorment, ha demostrat no seguir el mateix fil argumental que la seva excompanya, evidenciant algunes contradiccions sorprenents que aviven un cas que encara haurà de viure diversos episodis abans de solucionar-se.