La Comissió Disciplinària de la FIFA ha suspès durant tres anys Luis Rubiales, expresident de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), de totes les activitats relacionades amb el futbol en l'àmbit nacional i internacional. La comissió sosté que Rubiales va infringir l'article 13 del codi de l'organisme, quan a la final de la Copa Mundial Femenina de la FIFA va fer un petó a Jenni Hermoso, segons ha informat el mateix organisme aquest dilluns. Fins al moment, la FIFA ja havia suspès amb caràcter provisional a Rubiales. En aquella ocasió la mateixa comissió va suspendre'l durant un període de 90 dies de forma provisional. Ara, aquest caràcter provisional desapareix de l'equació i la suspensió s'allarga fins als tres anys. 

"La Comissió Disciplinària de la FIFA ha inhabilitat Luis Rubiales, expresident de la RFEF, per exercir qualsevol activitat relacionada amb el futbol durant tres anys, tant a escala nacional com internacional, en considerar que la seva conducta ha infringit l'article 13 del Codi Disciplinari de la FIFA", ha comunicat tat l'entitat a través d'un comunicat a la seva pàgina web. En el mateix comunicat s'adverteix que la decisió es pot recórrer: "Aquesta decisió es pot recórrer davant de la Comissió d'Apel·lació de la FIFA". Finalment, l'entitat ha conclòs reiterant el seu compromís amb el respecte cap a actituds cíviques: "La FIFA reitera el compromís absolut de respectar i protegir la integritat de totes les persones, i de vetllar perquè es respectin les normes bàsiques de la conducta cívica". 

L'article 13 del Codi Disciplinari de la FIFA 

La suspensió de Rubiales es fa perquè la Comissió Disciplinària considera que ha violat article 13 del Codi Disciplinari. Què es recull en aquell article? "Tota persona que atempti contra la dignitat o la integritat d'un país, una persona o un col·lectiu de persones emprant paraules o accions despectives, discriminatòries o vexatòries (per mitjà que sigui) per motius de raça, color de pell, origen ètnic, nacional o social, gènere, discapacitat, orientació sexual, llengua, religió, posicionament polític, poder adquisitiu, lloc de naixement o per qualsevol altre estatus o raó serà sancionada amb una suspensió que durarà almenys deu partits o un període determinat, o amb qualsevol altra mesura disciplinària adequada", es recull en aquest article.