Més de dos mesos després dels fets, la investigació a Luis Rubiales pel petó no consentit a Jennifer Hermoso en la celebració del Mundial femení continua en curs. Aquesta setmana s'obre una nova ronda de testificals amb l'entrenador de la selecció espanyola masculina, Luis de la Fuente, i l'excap de comunicació de la RFEF, Pablo García Cuervo.

El jutge de l'Audiència Nacional Francisco de Jorge ha programat aquesta ronda de testificals durant el mes de novembre vinent després d'haver obtingut els testimonis dels quatre investigats: el mateix Rubiales, l'exseleccionador femení Jorge Vilda, el director de la selecció masculina, Albert Luque, i el director de Màrqueting de la Reial Federació Espanyola de Futbol, Rubén Rivera. Aquest nou procés començarà dijous vinent.

Jorge Vilda Luis de la Fuente EFE
Jorge Vilda i Luis de la Fuente durant l'última assemblea de Luis Rubiales / Foto: EFE

Luis de la Fuente, citat dijous

És en aquesta data quan està citat el seleccionador masculí. No serà l'únic, ja que també l'acompanyaran García Cuervo, destituït del seu lloc de director de comunicació de la RFEF el passat 29 de setembre, i el subdirector de comunicació, Enrique Yunta.

El pròxim 14 de novembre estan citats altres membres de la Federació. José María Timón, director de gabinet de Rubiales, Javier López Vallejo, psicòleg de la selecció femenina, i Javier Puyol, responsable de compliment normatiu de la RFEF, hauran de prestar declaració. També hauran de fer-ho la jugadora de l'Arsenal i de la selecció, Laia Codina, i el president del Comitè Nacional del Futbol Femení, Rafael del Amo.

Luis de la Fuente España Europa Press
Luis de la Fuente, seleccionador d'Espanya / Foto: Europa Press

El 30 de novembre, data límit

Tots els protagonistes esmentats prestaran declaració sobre els dos possibles fets que s'investiguen: el consentiment en el petó de Rubiales a Jenni Hermoso després de la final del Mundial, i les pressions que la jugadora denuncia haver patit per part de l'expresident de la Federació i del seu cercle més proper.

La ronda de declaracions programada fins ara tindrà la seva data límit el 30 de novembre, quan es produeixi un acarament entre el director de màrqueting de la RFEF, Rubén Rivero, i una amiga d'Hermoso que va estar en el viatge a Eivissa que algunes de les jugadores van realitzar després d'aconseguir el títol. El jutge va accedir a l'acarament entre ambdós a petició dels advocats de la jugadora, fruit de les discrepàncies que van observar entre la declaració com a testimoni de l'amiga i la versió que va donar Rivera com investigat, en la que negava, com la resta d'imputats, haver coaccionat la jugadora.