El director de la selecció masculina de futbol, Albert Luque, ha estat el quart i últim investigat en declarar davant el jutge pel cas Rubiales. Luque, que ha comparegut davant el jutge de l'Audiència Nacional aquest dimarts per videotrucada ha admès que si va tractar de parlar amb la jugadora Jennifer Hermoso durant un viatge a Eivissa, que van realitzar les jugadores de la selecció espanyola després de guanyar el Mundial, però ha tornat a negar que fos per pressionar-la. El seu viatge a Eivissa, en les mateixes dates, l'ha justificat al·legant que eren amics.

Luque està investigat juntament amb altres membres de la Real Federación Española de Futbol (RFEF) per les pressions a les quals hauria estat sotmesa Hermoso per tractar que justifiqués públicament el petó en la boca que l'expresident li va donar després de la final del Mundial, el 20 d'agost. 

Nega les coaccions a Hermoso

Albert Luque, durant la seva declaració des dels jutjats de Terrassa, ha negat taxativament haver coaccionat a la jugadora perquè justifiqués el petó que li havia fet Luís Rubiales. En aquest sentit, ha assegurat que volia parlar amb ella per iniciativa pròpia perquè tenien una gran relació d'amistat. Luque és un dels homes de confiança del ja expresident de la RFEF, i abans de dirigir la selecció masculina havia estat el seu assessor. Aquest dimarts només ha contestat a la seva defensa, i ha relatat que va viatjar a Eivissa abans que arribessin una desena de jugadores de la selecció per celebrar el títol, entre les quals estava la del Pachuca. 

Malgrat que ha insistit que van coincidir a l'illa, sí que ha reconegut que va intentar parlar amb Hermoso, però ella no va voler, i va ser aleshores quan Luque es va posar en contacte amb una amiga de la internacional, amb la qual va mantenir una conversa cordial. El director de la selecció masculina, que ha declarat durant prop de 30 minuts, ha afirmat que van quedar per parlar amb Jenni Hermoso i la seva amiga l'endemà de la trucada, però finalment no van quedar. 

El cas Rubiales als jutjats 

Albert Luque ha estat l'últim dels membres de la RFEF en declarar davant el jutge per aquest cas. Abans que ell ho va fer l'exseleccionador femení, Jorge Vilda; el director de Màrqueting de la RFEF, Rubén Rivera, i el mateix Rubiales, investigat també per un delicte d'agressió sexual. Com Luque, tots han negat les coaccions. A principis del mes d'octubre el jutge també va citar a tres companyes de selecció: Alèxia Putellas, Misa Rodríguez i Irene Paredes per escoltar la seva versió dels fets. 

Al llarg del mes de novembre, el jutge interrogarà a una sèrie de testimonis, entre els quals figura el seleccionador masculí, Luís de la Fuente; l'exdirector de comunicació de la RFEF, Pablo García-Cuervo, la futbolista Laia Codina i el president del Comitè Nacional del Futbol Femení, Rafael del Amo. A més, el dia 30 de novembre se celebrarà un careo a petició de Jenni Hermoso entre l'amiga de la futbolista, amb qui Luque ha admès que va parlar en el viatge a Eivissa, i el director de Màrqueting de la RFEF, Rubén Rivera, que també va ser a l'illa durant aquests dies, davant les discrepàncies observades en les seves versions.