El president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, ha insistit aquest dimarts que cal respectar "la presumpció d'innocència" d'Andreu Subies, vicepresident econòmic de l'entitat i expresident de la Federació Catalana de Futbol, detingut i posat en llibertat  per la Guardia Civil dins el 'cas Soule'.

Rubiales, però, ha assegurat que si el català és declarat culpable serà "implacable". El màxim mandatari del futbol espanyol ha defensat que Subies és una persona "que ha declarat durant vint minuts i ha estat posada en llibertat sense cap tipus de restricció a la seva llibertat", fet que "és molt important".

La junta directiva de la RFEF va decidir aquest dilluns mantenir el càrrec del vicepresident econòmic i va rebutjar posar el seu càrrec a disposició de l'organisme federatiu.

El 'cas Soule'

Cas ‘Soule’ és el nom d'una suposada trama de corrupció en el sí de la Federació Espanyola, per la qual es va detenir el president d'aquesta entitat, Ángel María Villar, el juliol del 2017.

A més de Subies, en l'operació que va tenir lloc el 30 d'octubre també es va detenir i es va posar en llibertat l’exdirectiu de la Federació Catalana de Futbol, Josep Contreras, propietari de l'empresa Tastavins S.L, encarregada de les obres de les seus territorials de la Federació.