Luis de la Fuente té un d'aquells casos al davant que cada cop són més comuns, ja no a Espanya, sinó a qualsevol selecció. Va passar amb Abde mesos abans del Mundial de Qatar, va passar amb Lamine Yamal aquest darrer 2023 i ara està passant amb Brahim Díaz.

El futbolista del Reial Madrid, nascut a Màlaga l'any 1999, té arrels marroquines i podria ser internacional amb el Marroc si el seu seleccionador, Walid Regragui, decideix convocar-lo. De moment, el seu futur a nivell de seleccions segueix en l'aire, però tant De la Fuente com Regragui poden disposar d'un futbolista de primer nivell si així ho desitja.

Brahim Díaz gol Real Madrid Granada / Foto: EFE - Mariscal
Brahim Díaz, ceelbrant un gol del Reial Madrid contra el Granada / Foto: EFE - Mariscal

Brahim Díaz, el desequilibri tan buscat per De la Fuente

En el cas del Marroc, Brahim seria un perfil similar al de la seva estrella, Hakim Ziyech, ja que ambdós juguen de mitjapuntes, són esquerrans, i en els plans de la selecció nord-africana, partirien des de banda esquerra. Amb tot, en el cas del futbolista del Reial Madrid, és un jugador molt més veloç i desequilibrant que un Ziyech que també ho és, però molt més de toc i d'associació.

En aquest sentit, Brahim encaixaria més a la selecció espanyola i al seu 4-3-3 com a extrem dret, ja que podria centrar-se molt més en les seves labors ofensives que, evidentment, és on més destaca. A més a més, amb l'única figura d'extrem natural en Nico Williams, Brahim té un clar lloc a la convocatòria. Ansu Fati i Yermey Pino també són aquest tipus d'extrems més de buscar l'u contra u, però el primer acaba de sortir de lesió i el segon no jugarà fins a finals de la present temporada pel mateix motiu.

Brahim Díaz Real Madrid Getafe / Foto: Europa Press - Irina R. Hipolito
Brahim Díaz, durant el Reial Madrid - Getafe de la present temporada / Foto: Europa Press - Irina R. Hipolito

Sorprèn que Brahim Díaz encara no tingui resolt el seu futur internacional

Sigui quin sigui el seu destí, sorprèn que Brahim Díaz encara no tingui resolt el seu futur internacional. El futbolista del Reial Madrid, només per formar part d'un dels millors clubs de futbol del món, ja passa a ser un plat molt suculent en el menú. A més a més, en vista que la selecció espanyola ha jugat fa uns mesos partits classificatoris per a la pròxima Eurocopa 2024 i que el Marroc acaba de ser eliminat de la Copa Àfrica 2024, tot són sorpreses. En el cas de la selecció africana, ha caigut als vuitens de final del torneig continental en mans de la selecció de Sud-àfrica, sense Ziyech al camp per lesió. És a dir, un escenari que era ideal per a Brahim.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!