És, segurament, la millor notícia del Liverpool des que va començar la temporada. L'equip de Jürgen Klopp, entre lesions i prestacions irregulars, deambula en la novena plaça de la Premier League. No obstant això, i encara que la lesió de Thiago augurava encara pitjor destí pels Reds, l'eclosió d'un desconegut jove anomenat Stefan Bajcetic ha tirat la porta avall de la titularitat a Anfield. 

Stefan Bajcetic, el raig de llum enmig de la foscor per al Liverpool

El context del Liverpool no pot ser més advers, però la sobrietat i maduresa d'un noi de tan sols 18 anys ha estat la tecla perquè Bajcetic comenci a establir-se a l'esquema de Klopp. El jove gallec d'origen serbi s'ha destacat a l'escola del Liverpool com a central i pivot, però en la darrera cita de Premier dels de Klopp, el del planter del Celta de Vigo va assumir el rol d'interior de l'absent Thiago. En una demarcació desconeguda per a ell, va completar un gran partit davant l'Everton que es va traduir, no només en l'MVP, sinó en el respecte i admiració d'Anfield i dels seus companys de vestidor.

Stefan Bajcetic Alex Iwobi Liverpool Everton / Foto: EFE
Stefan Bajcetic, defensant la pilota davant Alex Iwobi durant el partit entre el Liverpool i l'Everton / Foto: EFE

De fet, ja en el postpartit, Mohamed Salah va reconèixer que "des que va començar a jugar amb nosaltres potser és el nostre millor jugador. Espero que segueixi amb aquesta confiança i que seguim endavant". Pel que fa al seu entrenador, Klopp, també va tenir bones paraules per al jugador natural de Vigo: "Estem molt contents amb Stefan Bajcetic. Ha jugat un partit realment bo aquesta nit. Estem molt contents amb ell, un noi top, molt intel·ligent i tranquil. Va jugar en una posició nova, de '8', i després li vaig preguntar si li agradava i em va dir que sí. És una bonica història".

Luis de la Fuente té l'última paraula

Bajcetic ha estat tot un descobriment per al Liverpool i, molt probablement, hagi arribat ja per quedar-s'hi. No obstant això, el que no espera el jugador és que la seva aparició a la Premier pugui transcendir fins al nivell internacional. El jove jugador, com ja s'ha esmentat amb anterioritat, té doble nacionalitat i podria jugar amb Sèrbia.

Stefan Bajcetic Adama Traoré Wolverhampton Liverpool / Foto: Europa Press
Stefan Bajcetic, pressionat per Adama Traoré durant el partit entre el Wolverhampton i el Liverpool / Foto: Europa Press

Sigui com sigui, durant el llarg de la seva vida ha jugat a les categories inferiors de la selecció espanyola i, avui, forma a les files de la Roja sub-19. Amb tot, Luis de la Fuente ja ha estat alertat del talent que està en joc, ja que, si rep la trucada de la selecció de Sèrbia abans que debuti amb el combinat nacional absolut d'Espanya, el destí del jugador pot canviar per complet.

Sigui com sigui, l'última paraula la té de la Fuente, però cal tenir en compte que el recentment retirat de la selecció Sergio Busquets deixa un buit molt important a la plantilla. A priori, el seu relleu seria Martín Zubimendi, però l'ascensió de Stefan Bajcetic necessitarà tard o d'hora la correspondència d'una selecció i, abans que ho faci Sèrbia, Espanya hauria de prendre una decisió.