El Barça segueix fent història a la UEFA Women's Champions League. Les futbolistes blaugrana també han superat en la tornada dels quarts de final al LSK Kvinner noruec gràcies a Lieke Martens (0-1). El Barça femení iguala el seu millor registre a Europa i repeteix unes semifinals de Champions.

Martens posa la directa

Dia històric per al Barça femení a la Champions i amb un favoritisme clar per seguir vives a la màxima competició europea. Els tres gols de renda del partit d'anada donaven gairebé nul·les possibilitats de donar-li la volta a l'eliminatòria a les noruegues del LSK.

I la situació encara se'ls ha posat més en contra quan al minut 7 del partit Lieke Martens, l'estrella holandesa del Barça, ha aparegut per transformar en gol la primera gran ocasió del partit. Una autèntica proesa de la futbolista blaugrana perquè la gespa de l'Åråsen Stadion ha confirmat les seves males condicions.

Clapes sense gespa, terreny irregular i molt sec. Per aquest motiu el partit ha passat de l'habitual joc de toc a ras de gespa a un futbol aeri i més directe. El Barça, comandant a plaer el marcador, no ha baixat el ritme i també ha controlat el futbol.

Històric Barça

Les jugadores del conjunt noruec, obligades a fer cinc gols per passar a les semifinals de la Champions, mica en mica han anat arriscant. Ocasions poc clares, però ja a partir del segon temps ha arribat la millor versió del LSK. Arribades amb perill, però cap èxit perquè les futbolistes blaugrana han evitat una vegada i una altra l'alegria local.

Tot i la substitució de Martens ja pensant en els propers compromisos de l'equip culer, el Barça no ha deixat de crear perill. Quan les noruegues més amunt estaven, més perill creaven les blaugrana. Andonova, Andressa Alves, Mariona, Duggan i Mapi León han provocat l''ai' constant dels 5.655 aficionats que omplien les grades del LSK Kvinner. També hi ha hagut temps per tornar a veure jugar després de les seves lesions Gemma Gili i Bárbara Latorre.

Però després de 90 minuts al Miniestadi i 90 minuts més a Lillestrøm, el premi és per al Barça, que segueix la gesta a Europa. Per segona vegada en els 18 anys d'història de la competició europea que les blaugrana passen a les semifinals. Mai abans cap altre equip espanyol ha aconseguit arribar tan lluny. I l'objectiu principal és plantar-se a la seva primera final i lluitar pel seu primer títol a la Champions. El proper rival a superar serà el Bayern de Munic.