La Lliga ha publicat un comunicat amb les conclusions extretes d'un informe sobre el cas de racisme que va ocórrer en el partit entre el València i el Cadis del cap de setmana passat. L'ens presidit per Javier Tebas ha assegurat que no hi va haver insults racistes de Juan Cala a Mouctar Diakhaby perquè no s'han trobat proves. El València, el club de Diakhaby, ha explotat en saber la resposta.

No s'han trobat proves, segons la Lliga

"La Lliga ha comunicat als clubs involucrats i les autoritats corresponents el resultat de les investigacions realitzades per dirimir el succeït entre els jugadors del Cadis CF i València CF en l'última jornada. Després de l'anàlisi dels elements, es conclou que no s'ha trobat en cap dels suports disponibles a la Lliga prova alguna que el jugador Juan Cala insultés en els termes denunciats a Diakhaby", han escrit.

diakhaby valencia insulto racista EFE

Diakhaby marxa de l'estadi / EFE

La Lliga ha examinat arxiu audiovisuals i digitals disponibles i s'ha analitzat els àudios del partit. També les imatges emeses i els vídeos que han circulat per les xarxes socials. Inclús, l'ens ha contractat una empresa especialitzada en la lectura de llavis per complementar l'informe i un estudi del comportament dels jugadors.

"La Lliga reitera la seva condemna contra el racisme en totes les seves formes i manté el seu compromís de lluita permanent contra qualsevol mena de manifestació en aquest sentit, que s'ha materialitzat en la presentació de nombroses denúncies per delictes d'odi, inclús com acusació particular, en anteriors procediments", ha explicat.

I ha afegit: "Des de la Lliga i tots els clubs es continuarà treballant en tots els nivells i amb tots els estaments representatius del nostre esport amb el fi de fer tot el necessari per protegir els valors d'igualtat i respecte que prevalen en la nostra competició del futbol professional espanyol".

La versió del València

Davant d'aquest comunicat, el València ha expressat la seva versió. El conjunt valencià ha comentat que els han arribat els informes, però que l'informe no pot confirmar totes les paraules que es van sentir.

"Segons els vídeos i les proves de so disponibles, la investigació no pot confirmar TOTES les paraules que Diakhaby va sentir en el minut 28 del partit Cadis-València disputat el passat diumenge. Que no s'hagin trobat proves no significa que no es produís aquest fet", han manifestat. 

El València ha assegurat que no canvia la seva opinió sobre el que va succeir i manté tot el seu suport a Diakhaby. "El nostre objectiu és veure un canvi, veure una resposta apropiada a aquest incident tan greu, veure moviment per canviar les normatives i les actituds a l'hora de fer front a aquesta mena de problemes cada vegada que sorgeixin", ha expressat el València.

El club valencià s'ha mostrat molt orgullós de com van actuar els seus jugadors i ha afirmat que va ser un episodi "sense precedents en el futbol". "Estem convençuts que servirà per impulsar un canvi real en la normativa. Arribats a aquest punt és necessari continuar treballant amb la Lliga, les institucions i la resta de clubs per assegurar que aquesta mena d'incidents racistes no es repeteixin mai més. No al racisme!", ha sentenciat.

 

Imatge principal: Diakhaby i els seus companys marxen de l'estadi / Europa Press