Poc o res no se sembla l'ambient que es respira en el barcelonisme actualment al que hi havia durant la passada temporada. Encara que amb l'arribada de Xavi Hernández alguna cosa va canviar, la temporada va acabar d'una forma nefasta en el que a resultats es refereix, i el Barça va arribar a l'estiu sumit en una profunda depressió i amb la necessitat imperiosa de renovar-se per al nou curs. Gràcies a l'ingrés extra d'una bona quantitat de diners gràcies a l'activació de les palanques econòmiques, Joan Laporta ha pogut dur a terme fitxatges il·lusionants com el de Robert Lewandowski, que ja és un ídol el Camp Nou. Però no són tot somriures, perquè si bé molts dels canvis han estat per a bé, n'hi ha algun que ha estat a pitjor.

Ni rastre del Gerard Piqué de sempre

I un dels més preocupants és el que fa referència a Gerard Piqué. El que salta més a la vista és que el central no ha jugat ni un sol minut en el que va de temporada. Xavi Hernández ha deixat clar que ja li va transmetre a Piqué que el seu rol seria un altre, i així està sent. Està per darrere d'absolutament tots els centrals que hi ha a la primera plantilla. Ronald Araujo, Jules Koundé, Eric Garcia i Andreas Christensen parteixen amb avantatge, abans que el barceloní.

Robert Lewandowski celebra gol Barça Camp Nou / Foto: EFE
Robert Lewandowski ha tornat el somriure al barcelonisme / Foto: EFE

Però, encara que la seva importància sobre el terreny de joc hagi disminuït, això és gairebé llei de vida. El temps passa per a tothom, i les noves generacions venen trepitjant fort. El que més preocupa no és això, sinó que s'està veient un Piqué apagat. Ni rastre de les seves bromes i el seu etern somriure, ja fos al camp o fora d'ell. És evident que els futbolistes són, abans que tot, persones, i el dia a dia del central, amb la separació de Shakira ocupant titulars un dia sí i l'altre també, no és el més senzill.

Lewandowski s'ha trobat un Piqué diferent al que va conèixer

Els veterans i capitans com ell han de ser exemples sobre els quals els joves han de poder mirar per aprendre i nodrir-se d'absolutament tot el que suposa ser un futbolista professional. Piqué, durant tota la seva carrera , sempre ha estat un nexe perfecte entre els joves que pujaven des del filial i arribaven des de fora i els jugadors amb més experiència com, per exemple, Robert Lewandowski.

Jordi Alba Gerard Piqué banqueta|banc dels acusats seriosa Barça / Foto: EFE
Gerard Piqué, seriós a la banqueta del Barça / Foto: EFE

La relació entre ambdós ja era molt bona. Quan el polonès encara era futbolista del Bayern de Munich, però ja fa uns anys, va ser un dels protagonistes de la saga d'entrevistes que va dirigir Piqué a The Players Tribune, on ja van parlar del desig del davanter de provar-se en una altra gran lliga que no fos l'alemanya. Ara que són companys d'equip, poc queda d'aquell Gerard Piqué. Tot el barcelonisme espera tornar a veure'l jugar i veure'l feliç, i no amb la cara llarga que se li ha pogut veure en aquestes primeres setmanes de competició.