Robert Lewandowski comença a tenir dubtes sobre la decisió que va prendre aquest estiu. Inevitablement, no pot ocultar la seva decepció i el seu enuig amb Joan Laporta i amb Mateu Alemany, després que li fessin una gran quantitat de promeses que de moment no s'estan complint. Com és lògic, no s'esperava que el Barça caigués eliminat de la Champions League tan aviat, i no s'imaginava haver de disputar l'Europa League.

També té dubtes amb la figura de Xavi Hernández com a entrenador, que de moment no està demostrant estar qualificat per al lloc, i els seus plantejaments no han estat massa encertats. El polonès estava acostumat a lluitar per tots els títols en el Bayern de Munic i conquerir trofeus cada any, i ara ha d'adaptar-se a una nova realitat, que ara per ara, no li està agradant. I així ho ha fet saber al seu entorn més proper.

Inclòs, el seu agent, Pini Zahavi. Van voler abandonar la Bundesliga a la recerca d'un nou desafiament en la seva carrera, ja que amb 34 anys sabia que estava en l'última oportunitat de fer-ho. Però l'aventura pel Camp Nou no està sent com esperava, encara que sí que s'ha adaptat molt bé a Espanya, i tant ell com la seva família estan molt còmodes a la ciutat de Barcelona. En l'àmbit personal tot funciona bé, però en l'aspecte esportiu queden moltes coses per millorar.

Lewandowski tindrà paciència, i confia en què aquesta campanya el Barça pugui acabar conquerint La Liga Santander i acabar amb la preocupant sequera que travessen, ja que només han pogut guanyar una Copa del Rei en els últims tres anys. No obstant això, ha quedat en evidència que hauran de continuar reforçant la plantilla, i que el projecte encara està lluny de poder comparar-se amb el de clubs 'top' com el Liverpool, el Manchester City o el Reial Madrid.

Barça jugadors aficionats / Foto: EFE
Jugadors del Barça/ Foto: EFE

Laporta i Alemany tenen molta feina per fer, i una de les primeres incògnites és si Xavi Hernández és realment el tècnic adequat per assumir aquesta responsabilitat, o si al contrari és millor apostar per algú amb més experiència i reputació.

Lewandowski també és autocrític

En aquest sentit, Lewandowski també es culpa a si mateix pels fracassos del Barça, i creu que pot fer molt més. Encara que està marcant gols des de pràcticament el primer dia, se li retreu no aparèixer més en partits decisius, com en el Clàssic o davant el Bayern.

Tots tenen molt que millorar, inclòs l'ex del Borussia Dortmund i del Lech Poznan, però per sort tenen marge de reacció, i en un futur confien a poder convertir-se en aspirants a la Champions.